Бащите стават все по-активни в грижите за децата, заяви в ефира на Bulgaria ON AIR Румяна Тасева, главен редактор на здравния портал Puls.bg, който организира най-голямото събитие за бъдещи и настоящи родители „Форум бременност и детско здраве“.

„Броят на татковците, които посещават събитието се увеличава с всяка изминала година и е почти колко броя на майките. Бащите са доста активни и задават много въпроси на специалистите, които участват във Форума“, заяви Румяна Тасева.

Ролята на бащата в семейството и отглеждането на детето ще е сред темите на второто онлайн издание на „Форум бременност и детско здраве“, което ще се проведе на 13 юни, от 16:30 часа и ще се излъчи на живо в сайта на Puls.bg. Утвърдени специалисти ще разяснят част от симптомите, при които бременните жени трябва да потърсят помощ от акушер-гинеколог и кое раждане е усложнено. Акушерки с богат опит ще дадат ценни насоки за това как бременните да се подготвят за раждането.

Сред акцентите във второто издание на „Форум бременност и детско здраве“ ще бъдат и грижите за новороденото в неонатологичното отделение. Психолог ще разясни мястото на бащата в семейството – тема, която често остава на заден план, въпреки важността ѝ.

„Поставяме най-актуалните за момента теми, които могат да са полезни на бъдещи родителите. Това са хората, които най-много търсят информация, при тях въпросите са много и ние сме насреща, за да получат те всички отговор. В рамките на онлайн изданията обсъждаме теми като раждането, най-честите детски заболявания и емоционалното здраве на детето“, обясни главният редактор на Puls.bg.

И този път онлайн изданието ще срещне аудиторията с популярна личност, която ще сподели опита си като родител. За успешното съчетаване на майчинството и кариера ще говори главният редактор на Bloomberg TV Bulgaria Таня Кръстева.

Онлайн изданията на „Форум бременност и детско здраве“ се организират с генералното партньорство на тъканна банка „Селена Целс“, основен партньор Doppelherz и с подкрепата на Water Wipes и Select Asset Management.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара