„Преоткрий България“ –  www.PreotkriiBulgaria.bg – онлайн системата за резервации, създадена от МЕТРО и подкрепена от бизнес партньорите на веригата, вече работи и предлага атрактивни ваканционни оферти по Черноморието и родните планини, както и възможности за резервации в ресторанти в цялата страна.

Преоткрий България

В платформата са събрани специални предложения за почивка на атрактивни цени, резервации за места за хранене, както и допълнителни оферти от партньорите в инициативата.

Онлайн системата предлага места за настаняване и заведения, които спазват стандартите за безопасност и използват приоритетно български продукти за ястията си. Броят на офертите непрекъснато расте, поради засиления интерес от страна на туристическия бизнес.

За „Преоткрий България“ МЕТРО обедини сили с големи български и международни компании като „Димитър Маджаров“, Загорка АД, системата на Coca Cola в България, Procter & Gamble, Mastercard, Пощенска банка, OMV, A1 и DNA. МЕТРО и партньорите инвестираха над 1 милион лева за проекта в подкерпа на туристическия сектор.

Инициативата „Преоткрий България“ се осъществява в близко партньорство с Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и се ползва от подкрепата на Министерство на земеделието, храните и горите, Министерство на туризма и Министерство на икономиката.

Българските туристи могат да правят резервации без да заплащат комисиони за услугата. Българските хотелиери и ресторантьори също няма да заплащат комисиони, когато публикуват своите оферти, ако са приели ангажимент да спазват стандартите за безопасност в обектите си и предлагат ястия от меню с български рецепти в заведенията си.

В „Преоткрий България“ крайните клиенти ще могат да избират измежду качествените оферти за почивка и забавление на море и планина, както и да се възползват от специални предложения за продукти и услуги, осигурени от фирмите създатели на платформата.

За представянето на резервационната система МЕТРО събра на едно място компаниите, включили се в инициативата, а също и представители на професионални асоциации от туристическия бизнес, производството на храни и земеделски продукти и представители на медии.

Атила Йенисен, главен изпълнителен директор на МЕТРО България, представи накратко цялата инициатива – от възможностите на резервационната платформа „Преоткрий България“ до бизнес, финансовите и санитарни мерки, в подкрепа на българския туризъм, които програмата включва. Инициативата подпомага рестарта на туризма у нас.

За да улеснят собствениците и управителите на ресторанти главният готвач на МЕТРО Академия шеф Юри Велев и колегите му Андре Токев, Милен Панев и Влади Тодоров са разработили специални рецепти, съобразени със спецификата и вкуса на българските продукти и традиционните български ястия.

Рецептите отговарят на предпочитанията на българските туристи, търсещи високото качество на родното фермерско производство. Ястията са представени в онлайн системата „Преоткрий България“, а ресторантьори и потребители имат възможност да ги адаптират според предпочитанията си.

Повече информация за „Преоткрий България“ можете да намерите на www.PreotkriiBulgaria.bg.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара