Като инвестира в знания в знания, чрез сътрудничество с топ дерматолози, La Roche-Posay е провела повече от 700 клинични проучвания с над 200 000 души на възраст от 0 до 104 години, с чувствителна кожа и проблеми като атопичен дерматит, акне и алергии. И ето какво установи:

  • Проучванията показват, че 50% от пациентите с акне се самоизолират, докато 46% са склонни към развитие на депресия.

  • 350 000 учебни дни са пропуснати поради кожни заболявания като акне, а като помощно средство и първа стъпка към разрешаване на несъвършенствата на кожата, брандът препоръчва линията Effaclar, предназначена за мазна кожа, склонна към акне.

  • По време на острата фаза, 79% от хората, имащи екзема, съобщават за чести отсъствия от работа.
  • 50% от хората, страдащи от атопичен дерматит, се чувстват стигматизирани от обществото и това е още един мотив La Roche-Posay, въз основа на последните научни открития за микробиома, да разработят балсам с тройно действие Lipikar Baume AP+M, който помага за възвръщане на баланса на кожния микробиом и възстановява кожната бариера. Подходящ е за хора с много суха кожа, склонна към атопия и алергии.

  • Белезите също са явление по кожата, чието възстановяване е дълъг и сложен процес. Независимо дали са малки или големи, техен помощник е успокояващият балсам Cicaplast Baume B5 на базата на активни съставки: мадекасозид, за който е доказано, че помага за възстановяване на повърхностния слой, успокоява кожата и намалява неприятните усещания с около 90%.

Търсейки нови хоризонти в дерматологията, La Roche-Posay организира глобалното събитие DermLive, което събра световни експерти с цел да дадат ключови послания и решения за редица кожни проблеми, които засягат психичното здраве, а кампанията #SKINISMORETHANSKIN вдъхновява обществеността и кани всички, които страдат от кожни проблеми да облекчат тежестта им и да помогнат на другите, като споделят своя личен опит.

 Действайте за добро – борете се с грижа 

La Roche-Posay също така обяви специална програма за подкрепа за пациенти с онкологични заболявания, наречена „Fight With Care“, защото до 80% от тях страдат от странични ефекти по кожата, причинени от агресивните терапии, през които преминават.

Специално разработената брошура по тази програма съдържа 60 страници, които предлагат съвети, създадени с помощта на експерти – дерматолози и онколози, с цел подобряване на ежедневието под формата на методи за справяне с болката, адекватно хранене, физическа активност и най-важното – грижа за кожата.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара