Победителката от третия сезон на MasterChef Божана Кацарова прави нова стъпка в кулинарията с първата си авторска книга „Стая 102. 90 рецепти с история“. В нея гурманката, популярна с екстравагантните си и новаторски решения в кухнята, събира лични интерпретации на любимите си ястия от България и света. Те са колекционирани по време на многобройните й пътешествия в Европа, Азия и САЩ, като всяка носи разказа за любими хора, места и събития.

В книгата „Стая 102. 90 рецепти с история“ Божана дава полезни съвети за продуктите и малки „оръжия“ за различните техники, които да направят готвенето дори на гурме ястия лесно и забавно. Защото „в кухнята сложно няма!“. Същевременно, с всеки сос, основно или десерт, тя проследява хронологично „биографията на своята кулинарна мечта“. Първите страници разказват уроците на баба Стоянка в ямболското село Могила, минават през откриването на кулинарните хоризонти при работата й в Холандия, титлата MasterChef и стигат до създаването на концептуален ресторант на българското Черноморие.

Божана искрено вярва, че

„добрата храна е универсалното средство

да сплотява и събира, например хора от Бяла Слатина и Мелбърн, на една маса…“, затова и решава да сподели с гурманите резултата от екипната работа с любими хора – „Стая 102. 90 рецепти с история“. Но също така, тя изповядва философията за физическите и психологични ползи от вкусните блюда. А за да улесни максимално всеки, който ще опита нейните рецепти, Божана колаборира с онлайн магазина gastronom.bg. Това партньорство предоставя възможността да спестим време, усилия и ненужни рискове за здравето си, като си набавим книгата и всички необходими продукти бързо, лесно и с безплатна доставка до дома в София.

Луксозното, колекционерско издание е дело изцяло на Божана Кацарова – тя създава не само концепцията и съдържанието, но е отговорна и за стилистиката на фотографиите. Цялостното бохемско усещане, което създава „Стая 102. 90 рецепти с история“, е резултат от добре обмислен подбор на снимки от личен архив, изискан интериор, режисьорски решения за заснемане на ястията и продуктите, модерно графично оформление. Фотографиите са дело на Цветина и Калина Чакърови, Микаел Стефанов, а графичният дизайн – на Михаил Нейков.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара