Подготовката за зачеването на здраво дете е необходимо да започне доста по-рано. Много се говори за отглеждането на детето след раждане, както и какво е необходимо за протичането на нормалнa бременност. А на периода преди зачеването не се отделя толкова внимание и значение, а той е базата, върху която се гради останалото.

pregnant-534471_1280

Истината е, че здравето на бебето започва още преди зачеването.

Здравето на бъдещото дете, както по време на бременността, така и в първите месеци и години от живота му, е в пряка зависимост от здравето на майката и бащата преди зачеването.

За съжаление много двойки пренебрегват планирането на бременността, като смятат, че природата си знае работата.

Да, природата знае! Но с малка уговорка! В наши дни ежедневното натоварване с различни неблагоприятни въздействия ни поставя пред сериозни изисквания, често многократно по-големи от възможността на организма ни да се справи без последствия. Това се отнася особено за жителите на големите градове. Лошата екологична среда, токсичност, отдалечаване от природата и неправилното хранене често водят до хроничен стрес, хиподинамия и едновременно претоварване на нервната, ендокринната и съдовата системи.

Скритите хронични болести започват на все по-млада възраст. Всичко това се отразява на здравето на бъдещите родители и техните деца.

Алтернативната медицина може добре да се съчетава със стандартните подходи. Опитът ми показва, че комбинацията дава най-добри резултати, като се използват предимствата на всеки от методите. В частност хомеопатията и особено HDT (детоксикираща хомеопатична терапия) могат да бъдат изключително ценни с

нетоксичния си мек, възстановяващ и лечебен ефект.

Добре е създаването на нов живот да бъде осъзнато и родителите да направят най-доброто за бъдещото бебе, като се погрижат най-напред за себе си.

Периодът на подготовка за зачеване изисква обикновено няколко месеца (2, 4 до 6) и е според индивидуалните нужди на партньорите.

Знае се връзката на емоционалните състояния с различните органи и заболявания, а вече за никого не е тайна, че децата не са само плод на съчетан генетичен материал в даден момент.

pregnancy-775041_960_720

Нашето тяло е повече енергийна единица, отколкото физическа машина.

Освен физическото състояние на майката и бащата, също толкова голямо значение имат тяхното емоционално състояние, стилът на живот, стресът, храненето, поемането на стимуланти и други химически субстанции и много други фактори, които често не се отчитат като толкова важни.

Според алтернативния поглед съществуват няколко пътя за предаване на информация от  утробата на майката към детето:

Генетичен пренос:

Както ни е известно, детето получава половината си гени от единия родител и другата половина от другия. Повечето деца се раждат генетично здрави.

Материален пренос:

Токсини от околната среда, включително медикаменти, тежки метали, приемани от майката, алкохол, тютюн, токсични храни и тъй нататък, могат да преминат през пъпната връв по време на бременността или да постъпят след раждането на детето чрез кърмата, вдишвания въздух, медикаменти през все още незрялата бариера на кожата.

Енергиен пренос:

Токсичните вещества могат да увредят плода или малкото бебе не само чрез отровата в материалните дози, но и чрез създаването на отпечатък върху енергийното тяло на детето, върху неговата жизнена енергия. По същия начин могат да действат и болестите.

Тази форма на предаване се нуждае от особено внимание, тъй като не е популярна и дори трудно се приема в медицинските среди, но е от решаващо значение за разбирането на някои от причините за увреждане на нашите деца. По този начин детето е свързано с майката и с бащата. Има вече много публикации и случаи, показващи  тази връзка на енергийно пренасяне. Създава се една слабост в реактивността на детето към определени дразнители, което може да доведе до различни нарушения след раждането. Токсичните субстанции причиняват най-остри реакции, когато материалното количество на веществото е най-високо. Щом концентрацията в организма започне да намалява, видимите вредни ефекти също затихват. Но токсичното вещество може да присъства чрез своя енергиен отпечатък, дори при отсъствието на материални количества. Това важи особено силно, ако е имало дълготрайно излагане на организма на влиянието на токсина. Например: живак от амалгамени пломби, хормонални лечения, като ин витро стимулации и други подобни.

Mother At Home With Sleeping Newborn Baby Daughter

В тази насока има някои съвети, на които е добре да се обърне внимание, преди да се вземе решение за създаване на дете:

За подготвителния период са нужни както бъдещата майка, така и татко. Това изисква време и усилия и от двете страни. Добрата комуникация и свободното споделяне и изразяване на чувства са от първостепенна важност.

Най-добре е това да се направи под ръководството на холистичен лекар, който е запознат с различни подходи за профилактика и възстановяване на здравето и ще може да отчете кое е най-подходящо в съответния случай.

  • Прави се програма, като се отчитат индивидуалните нужди и особености на двойката и партньорите поотделно. Личната медицинска история и наследствената анамнеза имат голямо значение. Определя се дали има някои състояния като диабет, високо кръвно, анемия или алергии, които могат да изискват специално внимание по време на бременност.
  • Ако няма доказани проблеми и заболявания, трябва да се започне със спиране на хормоналните препарати – хапчета и спирали, които широко се използват против забременяване. Специалистите препоръчват въздържание от зачеване няколко месеца след прекратяване на такъв вид контрацепция, за да се възвърне нормалният цикъл на репродуктивната ви система. Използвайте презервативи за тези няколко месеца, през които ще се подготвяте.
  • Двамата партньори трябва да си направят пълни кръвни изследвания, за да се провери здравословното състояние на организма – бъбреци, черен дроб, нивата на желязо, на витамин Д, фолиева киселина, цинк и да се отхвърлят болести като хепатит В и С, СПИН,  токсоплазмоза и други.
  • Ако има отклонения, те трябва да се коригират задължително преди зачеването. От майката се очаква не само да износи здраво бебе, но и самата тя да няма поражения след бременността, което често се случва.
  • Включването на програма за детоксикация в началото и на двамата партньори винаги дава добри резултати. Здравето на детето се влияе не само от начина на живот на майката, но и от вредните навици на бащата. Освен класическите методи, съчетани с правилен хранителен режим и задължителна двигателна активност, могат да се използват и други подходи като хомеопатия, ХДТ, бахова и шуслерова терапия, нутрициология и други.

Специално за мъжете

От мъжа идва 50% от генетичната информация при зачеването. За здраво бебе са необходими здрави сперматозоиди с добра подвижност и морфология. Един цикъл на сперматогенезата е 72 дни, тоест за пълно обновяване на сперматозоидите са необходими 2 месеца. Нелекувани инфекции са най-честите причини за проблеми при мъжете.  Сперматозоидите са много чувствителни също към токсични субстанции като алкохол, никотин и медикаменти. Не обичат прекалена топлина, например използване на седалки с електрическо подгряване, сауна, гореща вана. Работа с компютър в скута, както и носене на мобилен телефон в джоба на панталона могат да имат доста негативно въздействие. Има редица фактори, които също могат да влияят на нормалната сперматогенеза.

Здравословен начин на живот и хранене

Смята се, че 70% от проблемите идват от лошите хранителни навици. Ако страдате от наднормено тегло, трябва да го регулирате. Консултирайте се със специалист. Добре е особено внимание да се обърне на качеството на хранителните продукти. Храната трябва да е максимално екологична, включват се храни, подпомагащи фертилитета. Работи се за подобряване функцията на храносмилателната система.

Овладяването на стреса е едно от най-важните условия за здраво бебе. Има много техники, които могат да са от изключителна помощ. Движението, медитацията, пребиваването сред природата не могат да се заменят с нищо. Използвайте това време най-пълноценно.

Радвайте се на себе си, на живота и на хората около вас, а вашето бебе, създадено с много нежност и грижа, ще се появи в най-подходящия момент!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара