Съществуват 4 фундаментални метода, чрез които човек може да промени подсъзнанието си, пише клетъчният биолог, проф. д-р Брус Липтън.

liptonТой е един от водещите учени на новото време, изучаващ революционната концепция на науката епигенетика. Книгата му БИОЛОГИЯ НА УБЕЖДЕНИЯТА е революционен труд в областта на Новата биология. Изводите от неговите изследвания изцяло променят разбиранията ни за живота. Те доказват, че ДНК не контролира биологичните процеси в тялото ни – напротив, тя се управлява от сигнали извън клетката, включително от енергийните послания, произтичащи от положителните или отрицателните ни мисли.

Всички клетки в тялото ни се влияят от мислите ни – доказано!

А Брус Липтън обяснява подробно молекулярните пътища, по които се случва това.

Мислите се превръщат в убеждения, а те – в навици. Начините по които реагираме на външни дразнения, се превръщат в сложни и утвърдени невронни пътеки, които се активират автоматично и управляват ежедневието ни несъзнавано от нас.

self-limiting-programs_bruce

И тук стигаме до необходимостта да се изправим срещу вкоренените в подсъзнанието негативни убеждения, модели и утъпкани невронни пътища. И да ги променим и моделираме по начин, който ще доведе до благотворен ефект върху начина, по който преживяваме себе си, общуването си с хората, реализацията си, емоциите си – всеки ден.

Според д-р Липтън начините за това са четири. Всички ние можем лесно и безопасно да пренапишем ограничаващите ни подсъзнателни програми. Можем да го направим използвайки някой от тези четири фундаментални начина да инсталираме в подсъзнанието си нови модели на поведение:

  • Чрез хипноза. Използвали сме вече този метод. Чрез него сме научили и написали в подсъзнанието си всички програми през първите 7 години от живота си. Не случайно говорим за тези толкова важни първи седем години. Защото в този период, съзнанието на детето е напълно отворено. То е буквално в хипнотично състояние. Мозъкът работи на делта и тета вълни, които са характерни за дълбок сън, дълбоко медитативно състояние, хипноза. Събитията, преживяванията, думите, впечатленията – се възприемат директно, буквално, и попиват дълбоко в подсъзнанието, формирайки първоначалните убеждения на детето за обкръжаващия свят и него самото.
  • Чрез повторение на случки, реакции, мисли, преживявания и създаване на навици. Обичайният начин по който придобиваме подсъзнателни програми след възрастта от 7 години.
  • След съкрушително и психологически травматизиращо житейско преживяване. Например ако човек е диагностициран със животозастрашаващо, терминално заболяване. Не са малко хората, които изцяло преобръщат живота си след подобно преживяване. То преобръща, променя и създава съвсем нови нввронни връзки.
  • Чрез новаторските методи, част от науката ЕНЕРГИЙНА ПСИХОЛОГИЯ, които моделират, променят, пренаписват подсъзнателните програми. Тези методи задействат възможностите на мозъка за супер-учене, позволявайки деструктивните подсъзнателни програми да бъдат променени в рамките на минути.

Методите на енергийната психология са нежни, безопасни, интуитивни. За разлика от хипнозата, човек е в пълно съзнание, осъзнавайки и контролирайки процеса. Използвайки холистичен подход, с енергийната психология активираме ключови енергийни меридиани в тялото чрез потупване, като паралелно с това използваме и психотерапевтичен подход, изцелявайки травматични преживявания. Енергийната психология с лекота и категоричност открива онези скрити ключови убеждения, превърнали се в подсъзнателни програми, управлявайки ежедневието ни. И с още по-впечатляваща сила ги променя и пренаписва. Резултатите се разгръщат дни, седмици и месеци след това. И те са ясни и забележими.

И както казва Карл Досън, друг бележит съвременен терапевт, създател на метода от Енергийната психология “Пренареждане на Матрицата”: Ако трябва да дам някакъв съвет, той би бил: Работете с подсъзнанието си, за да промените системата си от убеждения. Ако не с ТЕС и Матрицата, то намерете друга терапия, друг метод. Но това което  е ключово, е системата ни от убеждения. И с нея може да се работи само на ниво подсъзнание. Иначе промените към които се стремим, все ще ни убягват, или ще се реализират само частично.

От www.svoizbor.com

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара