Известният български писател и журналист и автор на „Жената днес“ Димитър Шумналиев ни изкушава с „Бяло сладко” – неразказаната история на Бялото братство.

Cover-Byalo-sladko„Бяло сладко” е първият по рода си художествен прочит на Бялото братство. Имал ли е дъщеря Петър Дънов? Какви тайни пази архивът на Ру, личната стенографка на Учителя?

Фантазията и ерудицията на автора вдъхват нов живот на документалния материал, на всички спомени, записки и автентични свидетелства за Бялото братство. Така се ражда този майсторски композиран роман с вкус на мистификация, за една легендарна личност, която винаги е била обект на дискусии.

dimit_shumnaliev1Димитър Шумналиев едва ли се нуждае от представяне. Дългогодишен журналист и писател, той е автор на десетки книги, превеждани на английски, руски, немски, френски и други езици. За сборника „Влюбени разкази” получава авторитетната литературна награда „Балканика“ за 2004 година. Носител е и на Голямата награда за литература на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Премиерата на романа ще се състои на 13 юли от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”! 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара