Интернет все повече замества ролята на родителите като основен съветник и събеседник на техните деца, установи изследване на Kaspersky Lab за детската безопасност в мрежата. В проучването са участвали 3 780 семейства с деца под 16 години от САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Испания, Италия и Русия.

boy-110762_960_720

36% родителите казват, че интернет ги изолира от семейството и приятелите им, а 35% смятат, че изолира децата им от тях самите. 23 на сто твърдят, че децата предпочитат световната мрежа, отколкото да говорят за проблемите с родителите си. Цели 64% от анкетираните са притеснени, че вече не са на първо място сред събеседниците на своите наследници.

Всяко пето дете и всеки пети родител смятат, че интернет е развалил отношенията в семейството и е допринесъл за напрежението вкъщи.

Повечето от анкетираните над 13-годишни, както и техните родители, са ентусиазирани потребители на социалните мрежи. 58% от родителите са приятели с децата си и онлайн. Връзката между деца и родители в социалните мрежи помага и за безопасността на подрастващите в мрежата, смятат специалистите.

 

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара