Режисьорите Уди Алън, Педро Алмодовар и Емир Кустурица са част от изненадите, които организаторите на „Киномания“ готвят за своите гости. Филмовата панорама, която наесен ще навърши 30 години, ще се състои през ноември в НДК. А билетите ще бъдат в продажба от 30 септември.

cafe-society-2

Ето и част от филмите на панорамата: „Cafe Society” – поредното интригуващо предложение на майстора Уди Алън, с което се откри фестивала в Кан; „Хулиета“ на друг ас в режисурата – Педро Алмодовар (от конкурсната програма на Кан), както и „Флорънс, несъвършената дива“ с режисьор Стивън Фриърс и с участието на носителката на „Оскар” Мерил Стрийп.

florence-foster-jenkins1

В рамките на „Киномания 2016″ ще бъдат представени и три парещи заглавия от предстоящия филмов фестивал във Венеция. Това са откриващият филм на събитието „В страната Ла-ла-ла“ на режисьора Деймиън Шазел („Камшичен удар), сигурен фаворит за „Оскар” според директора на Венецианския фестивал Алберто Барбера; „Светлината между океаните” с участието на звездите Майкъл Фасбендър, Алисия Викандер и Рейчъл Вайс и „На Млечни път” – новият филм на Емир Кустурица, в който участват Моника Белучи и самият той.

EMIR KUSTURICA_ Bosnia i Herzegovina 2013

Facebook Twitter Google+

0 Коментара