Как да живеете, когато сте на 30, за да бъдете здрави и щастливи и на 50? Съветите, които следват, са резултат от анкета на сайта Quora сред 50-годишни. Съветите са прости, но мъдри.

104455-R3L8T8D-650-3V5u6VQmYlw

1. Недей да пушиш!

Ако вече пушиш, то спри веднага. Цигарите са скъпи, миришат отвратително и задължително причиняват здравословни проблеми.

2. Използвай слънцезащитен крем!

Заради мимолетния тен ще жертваш красивата си кожа, а можеш да си докараш и тумор.

3. Спестявай!

Дори и съвсем малки суми, но отделяй част от спечеленото настрана. Ще бъдеш благодарна един ден. Пък и сега харчиш само за себе си, можеш да си позволиш известна спестовност.

4. Бъди приятел със семейството си!

Време е да забравиш кавгите с родителите, братята и сестрите си – все пак вече свърши пубертетът. Рано или късно ще разбереш, че семейството ти е най-ценното нещо в живота.

5. Събирай спомени, вместо вещи!

Ти представляваш сборът от твоите преживявания. Спомените остават завинаги и няма опасност да изгорят при пожар или да се изгубят.

6. Давай!

Недей само да взимаш, научи се и да даваш с отворено сърце и без да чакаш нищо в замяна. Невероятно щастие е да бъдеш щедър.

7. Бъди доволен!

Най-често това, което притежаваш, е напълно достатъчно. Радвай му се. Огромните очаквания носят огромни разочарования.

8. Спортувай!

Ако сега се движиш редовно, тялото ще ти се отблагодари след 20 години, обещавам! Движението наистина е живот.

9. Гони мечтите си!

Искаш да се гмуркаш, да летиш, да имаш три деца, да живееш на другия край на света, да напишеш книга… Не отлагай мечтите си, няма да има по-добри времена, за да ги сбъднеш.

10. Спи!

Недоспиването днес ще се отпечата на лицето ти утре. Гаранция!

11. Погрижи се за зъбите си!

Ако днес имаш малък проблем, той няма да става по-малък, а само по-голям. По-добре да си направиш пломба, вместо корона, нали?

12. Бъди любопитен!

Стани, излез от къщи и си създай приключение. Снимай, участвай, изненадвай се, смей се. Светът е голям и чака да го откриеш.

13. Не яж боклуци!

Тялото ти не е кофа за боклук, а храм. Грижи се за него и то ще ти се отплати със здраве и красива фигура.

14. Чети!

Мозъкът не спира да се развива през целия живот, дай му храна.

15. Медитирай!

Това не струва нищо, освен малко лично време всеки ден. Ще почувстваш разликата само след няколко дни, а близките ти ще са възхитени от промяната. Животът е кратък, изживей го в мир със себе си.

16. Пътувай!

Винаги и навсякъде, когато и където имаш възможност. Това е огромно богатство, ще научиш много, ще разшириш хоризонта си и ще станеш по-добър, умен и интересен човек.

17. Не се сравнявай с другите!

На 50 ще ти бъде абсолютно безразлично какво впечатление си оставил у хората. Уважавай се и избери собствените си пътеки.

18. Води си дневник!

Със сигурност ще забравиш някои от красивите и вълнуващи моменти. Запази ги, като ги описваш. Един ден децата ти ще се влюбят отново в теб, когато ги прочетат. Или ще ти простят.

19. Грижи се за приятелите си!

Подбирай около себе си хора, които те карат да се чувстваш добре, смейте се, вършете глупости, помагайте си.

20. Купи си жилище!

Това не е лесно, наистина. Но сега ще е по-лесно, отколкото след 20 години. Погрижи се да имаш място, което наричаш дом и където можеш да се прибереш винаги.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара