СБАЛ по детски болести „Проф. д-р Иван Митев” има спешна нужда от шест апарата на обща стойност 75 000 лева. За целта в навечерието на Деня на детето 1 юни приятели и партньори на болницата организират благотворителна акция.

Портативен ехограф

Един от най-популярните български актьори Владимир Карамазов предоставя 20 свои фотографии, някои от тях с награди, за да подпомогне педиатрията в София. Те ще бъдат изложени за продажба в деня на празника в двора на болницата по време на детско тържество.

Средствата от хуманната акция ще се изразходват за купуване на видеоларингоскоп, транспортен респиратор, транспортен монитор,  оборудвана спешна чанта, портативен ехограф и реанимационна количка.

Реанимационна количка

В набирането на средства вече се включи Българският червен кръст като дари 2 370 лева за купуването на диафаноскоп за новородени. Апаратът служи за диагностика на спешни състояния в неонатологията и улесняване в поставянето на венозни източници на бебета.

„Нашият екип се стреми да осигурява не само грижа за най-малките пациенти в България, а и съвременна техника, която да е в помощ на диагностицирането и лечебния процес. Благодарим на всички партньори, без чиято подкрепа щеше да ни е много по-трудно”, заяви директорът на болницата д-р Благомир Здравков.

Всички, които желаят да подкрепят СБАЛ по детски болести „Проф.д-р Иван Митев”, могат да го направят и чрез дарение по банковата сметка на болницата:

IBAN: BG92UBBS80021009737950

BIC: UBBSBGSF

ОББ АД

В най-голямата детска болница у нас за миналата година са били хоспитализирани 5 453 деца. От тях 365 дечица са излекувани от Covid-19.

През Клиниката по неонатология (от раждането до 28-ия ден  от живота на новороденото) са преминали 659 деца.  От тях 313 с ниско тегло – под 2500 грама. 16 от пациентите на педиатрите са били с тегло едва 1000 грама.

Най-много деца през 2020 г. са лекувани в Клиниките по генетика, нефрология, неврология,  гастроентерология, ревматология.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара