Времето, прекарано с Елизабет Методиева е истинско упражнение по безгрижие. Тя е умна и красива телевизионна водеща, която от няколко години гледаме всяка неделя по бТВ в предаването „Папараци“.

снимки Костадин Кръстев-Коко
стил Стоян Апостолов
коса Вили Диманкова за Atelier hair salon
грим Ге ргана Пащрапанска

Толкова е спонтанна, че имаш чувството, че тревогите ти се разсейват, преградите падат, напрежението се отпуска, дори когато говори за забързания си начин на живот и гоненето на поредния ангажимент.

Родена е през 1988 г. в Перник. Още от малка мечтае да е журналист и затова завършва българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Кариерата й в журналистиката започва в местна кабелна телевизия когато е едва на 14 години. На 19 години става водеща в радио „Романтика“.

В момента работи и в светския отдел на един от най-тиражните ни ежедневници, но телевизията си остава нейната любов. Отправя поглед и към киното – участвала е в сериала „Столичани в повече“. Има титли от конкурси за красота – през 2016 г. печели първо „Лейди България“, а след това получава и международна корона от “Miss Top of the World” в Индия.

С 40 000 последователи в Инстаграм Бети е в свои води и в онлайн пространството, въпреки че не се смята за инфлуенсър, а по-скоро използва образа си в социалните мрежи, за да изрази себе си. „Изучавам себе си, защото истината е, че никой няма всички отговори наготово. Просто трябва да достигнеш до тях.“, твърди Елизабет.

Ако имаш два часа телевизионно време всяка седмица и неограничен бюджет и екип, какво предаване би създала?

Сигурно са много хората, които като чуят неограничен бюджет биха казали, че ще направят чудеса. Аз обаче смятам, че чудото се прави не толкова от бюджета, а от екипа. Той е най-важното нещо в създаването на всяко нещо – на предаване, вестник, радио или списание. Без екип и с милиони няма да се получи. За мое щастие до момента съм работила с прекрасни колеги и се надявам винаги да съм сред хора, които познават думата лоялност.

Относно предаването, няма да кажа цялата концепция, за да не ми я откраднат (смее се). Бих създала предаване, в което да се казва и показва истината. Добра или лоша, но истината. Смятам, че моята сила са интервютата и със сигурност бих заложила на искрени, човешки и истински разговори, които да разгърнат събеседника ми, да покажат невиждани страни от него, но в същото време да запазя достойнството на човека отсреща.

И, разбира се, трябва да има и много смях. Защото не знам дали друго ще спаси света, но усмивката и положителната мисъл – със сигурност.

Имаш ли свои примери в телевизионната журналистика – от България или от цял свят, по чиято летва се опитваш да се равняваш?

Естествено, че има хора, от които гледам и се уча, но в никакъв случай не искам да копирам, защото хората усещат дали си ти и дали си истински. А ако преиграваш и лъжеш зрителя, той няма да ти го прости.

Има ли въпрос, който не би задала в ефир?

Да. Не бих задала прекалено личен въпрос на събеседника си. Не бих посегнала към съкровени моменти или загуба на любим човек. Има една граница, която ние, журналистите, трябва да спазваме, а за жалост мнозина прескачат. Сензацията е сензация, но има и етика, и чистоплътност, както аз обичам да казвам. Предпочитам да предразположа събеседника си толкова, че сам да почувства доверие в мен и да ми разкаже.

Имаш над 40 000 последователи в Инстаграм, може да се каже, че си инфлуенсър. Какво мислиш за инфлуенсърството? Смяташ ли, че влиянието на хората с много последователи в социалните мрежи вече е по-голямо от това на традиционните медии?

В днешно време най-лесното нещо е да станеш известен, но това ли е крайната цел да младите? Искрено се надявам да не е, защото мисля, че вече има достатъчно хора, известни само с това, че са известни. Подрастващите трябва да знаят, че Инстаграм и Фейсбук са страхотни места за среща със стари приятели или нови такива, за промотиране на различни неща, но това не е професия, това не е сериозно развитие с бъдеще. Така че, аз не съм инфлуенсър. Аз съм човек, който до болка обича работата си и тя ме е направила по някакъв начин популярна в социалните медии, което ме радва. И ще съм щастлива, ако давам добър пример на хората, които ме следват, защото искам да покажа на младите момичета, че има и друг път – да, по-труден, но по-сладък, защото постигаш всичко със собствени усилия.

Ти самата какви хора следваш в социалните мрежи и те влияят ли върху изборите ти и по-конкретно върху кои избори – например на обувки или политически идеи?

Следвам познати и приятели, както и няколко световни звезди, на които се възхищавам. Социалните мрежи не могат да ми повлияят за сериозен избор, но когато става въпрос за чисто женска тематика – обувки,  дрехи, чанти – се заглеждам с интерес.

Повече от година целият свят живее в безпрецедентна ситуация – всички малко или повече сме затворени. Какво у теб „заключи“ най-вече тази продължаваща криза?

Ако преди пет години някой ми беше казал, че това ще се случи, никога не бих повярвала. Трагично и потресаващо е колко много животи отне. Колко много ограничи личния ни свят, как ни накара да почувстваме липсата на неща, които сме приемали за даденост. Надявам се обаче, че тази пандемия е заключила злобата и лошотията в много хора, защото светът се беше самозабравил и до някаква степен смятам, че Господ ни праща знаци да се осъзнаем и да сме хора.

Лично в мен се „заключи“ припряността ми всичко да се случва сега и на момента. Научих се да приемам нещата, които не мога да променя, а тези, които мога – да им дам време да се случат така както искам, и осъзнах кой е имал място в моя живот винаги, кой вече има и кой никога повече няма да има. За мен това беше и е време на осъзнаване.

А даде ли ти ключ за нещо, „отключи“ ли нещо неподозирано до преди пандемията?

Отключи много нови мечти. Върнах се към писането на стихове, нещо, което бях оставила в ученическите години. Разбрах, че всеки миг е подарък от Бог и трябва да се радваме и благодарим за всичко, което имаме.

Темата ни в този брой е „Всичките наши антитела“. За нещата – хора, ситуации, модели, срещу които през годините придобиваме имунитет и вече не могат да ни засегнат. Ти към какво имаш изградени антитела?

Към лъжата и предателството. Хора, които не усещам, че са искрени и които ми го покажат, нямат място в моя живот. Много тъжно звучи, но вече наистина имам антитела към такива личности и дори не ми става мъчно, когато си покажат негативната страна. Свикнах с това, че ако ти  си добър с някого, не значи, че и той ще бъде. Не можем да променим лошия човек или интриганта, но можем да не го допускаме в живота си.

Кои за теб са най-важните неща в живота ти?

На първо място моето семейство – родителите ми и най-близките ми хора. След това е кариерата. Към момента това са най-важните неща за мен. Един ден, като имам дете, определено то ще е смисълът на цялото ми съществуване.

Има ли човек до теб или търсиш любовта?

В този момент няма човек до мен. Но и не търся любовта. Тя, както и щастието, са неща, които не могат да бъдат търсени. Те идват тогава, когато трябва и когато си готов за тях.

С какво би направила компромис и за какво си безкомпромисна?

Компромис бих направила само с нещо, от което зависят здравето и животът на семейството ми. Според мен всеки един от нас ежедневно прави малки компромиси, за да живеем по-леко в забързаното ежедневие. Никога обаче не бих направила компромис с достойнството си и с истината.

Имаш ли рецепти за красота и младост?

Усмихвайте се по-често! (смее се). Може да прозвучи като шаблон, но наистина жената е най-красива тогава, когато е щастлива. Така че моята рецепта е да се стремим към вътрешна хармония и щастие, да обичаме, да се смеем и да живеем всяка минута.

В последните години естетичната хирургия и дерматология изживяват огромен бум, което е чудесно, защото ни подаряват още години младежко излъчване. Но същевременно все повече момичета и жени сякаш прекаляват – вежди, мигли, скули, устни (често огромни), нос, гърди…, по един модел, и накрая вместо „Уникална си!“ срещаме „клонинги“. Ти докъде би стигнала?

Нямам против корекциите, когато са наложителни, или когато човек иска да се справи с комплекс, които има от години. Важното е всичко да е направено в рамките на нормалното. Не ми харесва, че отивам в ресторант и на съседната маса не мога да различа 7 девойки една от друга. Това не е нормално. Да, поддържайте се, бъдете красиви, но променяйте дотолкова, че да имате свое излъчване, а не да сте част от масата! И ако трябва да съм честна, никакви пари не могат да купят на една жена харизма. Това не се постига и с пластики. Или го носиш, или не, точно както и класата. Ето към това трябва да се стремят дамите, а не към „клонинг“ версии. Жената днес трябва да е уверена, усмихната и успешна.

Цялото интервю четете в новия брой на „Жената днес“

Facebook Twitter Google+

0 Коментара