Когато става въпрос за избор на подходящи играчки за вашето бебе или дете, може да е трудно да се ориентирате откъде да започнете. Има толкова много възможности и може да е трудно да се разбере кои от тях са подходящи за коя възрастова група. Но не се страхувайте! Ние сме тук, за да ви помогнем. В тази публикация ще ви дадем няколко съвета за избора на играчки според възрастта.

Играчките са много важни за бебетата и децата. Те спомагат за развитието на двигателните и познавателните им умения. Важно е да се избере правилната играчка за съответната възраст. Предлагаме ви ръководство, което ще ви помогне да изберете най-добрите бебешки и детски играчки в зависимост от възрастта.

0-6 месеца:

На тази възраст бебетата тепърва започват да развиват двигателните си умения. Те се нуждаят от играчки, които ще им помогнат да хващат и задържат нещата. Меките играчки, дрънкалките и гризалките са идеални за тази възрастова група.

6-12 месеца:

На тази възраст бебетата започват да стават по-подвижни. Те се нуждаят от играчки, които ще им помогнат да изследват заобикалящата ги среда и да развият двигателните си умения. Топките, играчките за бутане и дърпане и центровете за занимания са идеални за тази възрастова група.

12-24 месеца:

На тази възраст малките деца стават все по-независими. Те се нуждаят от играчки, които ще им помогнат да изследват своята независимост и да развиват познавателните си умения. Пъзелите, строителните блокчета и сортировчиците на форми са идеални за тази възрастова група. Разгледайте актуалните предложения в сайта по-горе и направете най-добрия избор.

2-3 години:

На тази възраст малчуганите започват да развиват езиковите си умения. Те се нуждаят от играчки, които ще им помогнат да научат нови думи и да общуват с другите. Музикалните инструменти, топките и куклите са идеални за тази възрастова група.

3-4 години:

На тази възраст децата започват да развиват въображението си. Те се нуждаят от играчки, които ще им помогнат да изследват своята креативност. За тази възрастова група идеално подхождат артистичните материали, строителните блокчета и дрехите за обличане.

4-5 години:

На тази възраст децата започват да развиват социалните си умения. Те се нуждаят от играчки, които ще им помогнат да взаимодействат с другите и да развият уменията си за съвместна игра. Настолните игри, пъзелите и спортното оборудване са идеални за тази възрастова група.

5-6 години:

На тази възраст децата започват да развиват уменията си за критично мислене. Те се нуждаят от играчки, които ще им помогнат да решават проблеми и да мислят творчески. Строителните блокчета, пъзелите и настолните игри са идеални за тази възрастова група.

Когато става въпрос за избор на подходящи играчки за бебета и деца, е важно да се вземе предвид възрастта на детето. Бебетата и малките деца трябва да имат подходящи за възрастта им играчки, които са безопасни за игра. По-големите деца могат да се справят с по-сложни играчки и игри. В крайна сметка най-добрият начин да изберете подходящите играчки за вашето дете е да вземете предвид неговата възраст и интереси.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара