Най-добрата ви приятелка е бременна. Това е толкова вълнуващо! Сега предстои бебешкото парти, за което трябва да купите подарък. Но какво да изберете? Ето 5 идеи за практични подаръци, които не само ще се харесат на младата майка, но и значително ще я улеснят в изморителните дни и месеци след раждането.

  • 1. Раничка за принадлежностите на бебето

Една жена винаги има нужда от нова чанта! Едно от най-полезните неща, които можете да подарите на бебешкото парти е така наречената “раничка за пелени”. Въпреки името си обаче, тя далеч не побира само това! Този тип раничка обикновено има много отделения с различни размери, предвидени да организират всички бебешки принадлежности, необходими за излизане навън. Почти всички модели включват термоизолирани отделения, които дълго време да запазят топла храната на бебето. По-интересните допълнителни функции, които можете да срещнете, включват вградена подложка за смяна на пелени и дори мини сгъваемо кошче за първите месеци!

  • 2. Термос

Друг подарък, с който никога няма да сбъркате е термосът. Термосите никога не са излишни! Те, разбира се, се използват, за да запазят топлата вода или чайчето на бебето по време на дълга разходка. Могат обаче да бъдат и страхотно улеснение през стресиращите нощи в първите месеци. Термосът с предварително приготвено адаптирано мляко може да се постави удобно на нощното шкафче и когато малкото съкровище се събуди в 3 сутринта от глад, мама вече ще бъде готова да го приласкае и да го нахрани!

  • 3. Кошничка с бебешка козметика

Ето още един изключително практичен вариант: козметика за новородено. Изберете красива кошничка – може да бъде хартиена, ратанова или дори плетена. Подредете в нея най-важните тоалетни принадлежности, които са необходими за грижата на новороденото. Разбира се, такъв комплект задължително трябва да включва деликатен крем-сапун или измиваща емулсия, бебешко олио, крем при подсичане и слънцезащитно мляко с висок фактор. Ако искате подаръкът да бъде пълен, можете да добавите също мокри кърпички, клечки за уши с протектор, памучни тампончета за грим, стерилни марлички и физиологичен разтвор. Така всичко ще бъде напълно готово за първата баня на малчугана.

  • 4. Преносима подложка за преповиване

Това може и да звучи като не особено необходима вещ, но повярвайте – тя е абсолютно незаменима! Преносимата подложка за преповиване е малко, сгъваемо мекичко дюшече с непромокаем слой, което лесно може да се побере в чантата на бебето. Когато мама и бебчо се разхождат навън и е време за смяна на пелените, преносимата подложка превръща всяка равна хоризонтална повърхност в удобен “повивалник в движение”.

  • 5. Муселинови пелени

Тази идея на пръв поглед може да изглежда малко ретро. Истината обаче е, че муселиновите пелени са изключително полезна вещ, а приложенията им са почти безброй! Разбира се, те са създадени за повиване в първите седмици на бебето. Освен това могат да се превърнат в страхотна лека завивка, покривало за кърмене по време на разходки, кърпа за оригване и чаршафче, върху което да се смени пелената на мъничето (ако няма повивалник). Те могат да се използват дори вместо сенник на количка през лятото! Муселинът е естествена, дишаща материя, която е особено подходяща за деликатната бебешка кожа. И ако преди години можеха да се намерят най-вече едноцветни варианти, днес повечето пелени имат весели десени с плодове, цветя, животни и дори геометрични мотиви.

Надяваме се, че успяхме да ви вдъхновим и улесним в избора на подарък за бебешко парти. Бъдете сигурни – който и вариант да изберете, вашата приятелка ще бъде възхитена от подаръка ви!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара