Рожденият ден е едно изключително специално събитие за всяко дете, но планирането му може да се окаже предизвикателна задача за родителите. Какво да има за ядене? Колко деца могат да дойдат? Кой е най-добрият начин да забавлявате приятелите на вашето дете? Как да изготвите поканите? Каква да бъде украсата? Много въпроси често означават и много стрес. За да ви помогнем в намаляването на негативните емоции покрай този празник, сме ви подготвили няколко съвета за организиране на перфектния рожден ден.

Колко деца ще дойдат на рождения ден?

Знаем колко трудно може да бъде да ограничиш едно дете до фиксиран брой деца, които да покани. Може би максималният брой може да се договори с детето предварително. Ако вашият рожденик иска да покани много повече деца отколкото вие смятате за редно, то се опитайте да го убедите и да му обясните защо да покани по-малко деца. За празника може да ви помогнат и професионални аниматори, като може да разгледате в онлайн платформа за детски събития Kidu и да изберете тематично празненство или друг вид забавление, което да ги включва.

Когато планирате партито за рожден ден, трябва да имате предвид и това дали бихте искали да празнувате рождения ден у дома или предпочитате да бъде навън. Всеки родител се е сблъсквал с организацията, тичащите деца на самото събитие и почистването след това, което нека бъдем честни – не е най-приятната част.

Перфектната покана за детски рожден ден

За да сте сигурни, че всички поканени гости ще се появят навреме и няма да пропуснат празника на вашето любимо малко същество, убедете се, че ще изпратите поканите достатъчно време преди празникът да се състои.

Създавайки дизайна на поканите, уверете се, че детето ви ги харесва, както и че са съобразени с евентуалната тема на детския рожден ден. Ако не желаете вие да се занимавате с това, то по магазините ще откриете прекрасни покани за  детски рожден ден във всякакви вариации, цветове и мотиви – със сигурност ще намерите една, която да се хареса на вас и вашето дете.

Поканите за детски рожден ден трябва да включват мястото и датата и разбира се името на рожденика. Важен е и периодът от време, в който се случва рожденият ден. Добре е да включите и точка, в която е зададен въпрос дали детето има алергии, за да може да се съобразите с тях.

Каква украса да изберете за рождения ден на детето ви?

За да успеете да покажете на децата, че денят е специален, трябва да се намери правилната украса за детски рожден ден.

Например, можете да изберете подходяща парти тема или да оставите на детето ви само да избере. Разнообразието от теми за този празник е огромно, но особено популярни в момента са:

  • Супергерои
  • Динозавър
  • Русалки
  • PAW патрул
  • Еднорози
  • И нека не забравяме “Замръзналото кралство”

На каква храна да заложите, за да бъдат всички малчугани доволни?

Повечето малчугани-гости на детски рождени дни са лесни за примамване с кулинарни изкушения. Хот дог бар, домашна пица или различни закуски, които изглеждат креативно, са вечен фаворит. Дали ще си затваряте очите за калориите на рождените дни, или ще предпочетете здравословни вкусотии, решавате вие родителите. Във всеки случай има много рецепти и за двата случая.

Нека не забравяме и звездата на рождения ден – тортата! Тя е един от акцентите на деня и затова трябва да бъде избрана спрямо събитието. Тенденциите са да се насочите към тематични торти, като не е необходимо тортата да бъде прекалено екзотична или сложна като вкусове. Няма значение дали е момче или момиче, наистина няма как да сбъркате със страхотна торта и много свещи.

Забавления за малчуганите

За да сте сигурни, че партито няма да спре и всички малки гости са винаги заети, трябва да имате достатъчно игри и други забавления в кошниците си. Има класики като „музикален стол“, асоциации или игри с рисуване. Опитайте се да осигурите възможно най-много подобни занимания, за да бъдете сигурни, че децата няма да се отегчат.

Ако искате пък рождения ден да бъде по-иновативен и да не сте у дома, то ето и няколко предложения и в този случай:

  • Куклен театър
  • Парти в детски център, където се предлагат различни занимания и хранене
  • Детски рожден ден с рисуване
  • Детски рожден ден в академия по катерене

Детският рожден ден изисква много от родителите по отношение на организацията. Но с достатъчно консултиране с децата и няколко трика, всеки празник определено ще се превърне в прекрасен спомен. С горепосочените съвети сме убедени, че крайният резултат ще се хареса, както на рожденика, така и на гостите му.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара