Абсолютното мнозинство от жените не смятат гърдите си за едно от своите женски достойнства, намират ги или за много малки, или за прекалено големи, или пък за недостатъчно стегнати. Затова никой не е учуден, че пластичната хирургия за тази част от женското тяло преживява своя истински бум.

underwear-172118_960_720

Красотата обаче не се измерва в сантиметри. Ако жената е в разбирателство със своето тяло и никога не оставя „за утре“ грижите за него, то се отблагодарява. Всяко отслабване, напълняване, бременност, грижи, умора – всичко оставя силен отпечатък точно на най-женственото място от нашето тяло – гърдите и деколтето. Това място не е дарено с природни възстановителни сили. Само тънката кожа крепи формата на гърдите и затова тя се нуждае от грижи повече от всяка друга част от нашето тяло. Освен това не чакайте земното притегляне да си свърши работата и чак тогава да започнете да поправяте разрушенията. Тогава е безвъзвратно късно.

Програма минимум

Всичко, което прави кожата здрава и еластична, е полезно и задължително за гърдите. Не минавайте деня безследните процедури:

Докато вземате сутрешния си душ, облейте гърдите с хладка вода. След това нанесете на кожата крем или хранително масло за тяло. Носете стегнат, но удобен сутиен – това е абсолютно задължително за жените с по-голяма гръдна обиколка. Не пестете пари за такава покупка – може да имате един сутиен, но трябва да е качествен и удобен.

Средства за защита

Също както лицето и косата, от слънчеви лъчи и лоши атмосферни условия трябва да пазите и деколтето си. През сезоните, когато кожата на това място е открита, ползвайте всяка сутрин и вечер крем с повишено съдържание на витамин Е. Слънцето и вятърът могат да нанесат непоправими щети на съединителната тъкан на деколтето и гърдите, а и да оставят неизлечими пигментни петна.

Внимавайте с радикалните диети. Килограмите, снети бързо (които по правило също тъй бързо се възстановяват), вредят неимоверно на обмяната на веществата, но и на еластичността на съединителната тъкан. Ако ще променяте теглото си, най-добре е да подберете режим на ограничено хранене, разположен във възможно по-дълъг период от време. Не бива да отслабвате с повече от половин- един килограм на седмица. Иначе нанасяте фатални щети на кожата си.

За чувствителна кожа

За почистване на кожата на деколтето, също както за лицето, можете да използвате антибактериални гелове, а и най-обикновен антибактериален сапун, какъвто се продава във всяка аптека. С други думи, за шията, деколтето и гърдите можете да използвате всички маски, кремове, пилинги и подхранващи средства, които използвате за кожата на лицето си. При възможност правете процедурите за тях едновременно. Ако нямате нерви и желание за това, организирайте поне през топлите месеци малко отдих на деколтето, шията и гърдите си.

Не забравяйте – краставицата е балсам за всяка кожа. Тази класическа маска има и най-просто приложение – нарежете краставицата на колелца и ги наредете по лицето,  шията и деколтето. Полежете така поне 10-15 минути.

Независимо от сезона

Нищо не освежава така добре кожата, както водата. Но внимавайте, продължителният горещ душ или вана разширяват кръвоносните съдове и вредят на съединителната тъкан. Не пропускайте, независимо какъв е сезонът, контрастните душове. Ако не издържате на съвсем студена вода и не понасяте рязката й смяна с гореща, поне в края на всекидневното си къпане облейте тялото с хладка вода. Издръжливите могат да обтрият след баня деколтето си с парченце лед. Тази процедура е много ефикасна и след като сте направи почистваща или подхранваща маска на деколтето и врата. Кожата става стегната и еластична.

Не допускайте да се образуват бръчки по гърдите и деколтето ви. Това много зависи от сутиена – той не бива да е прекалено стегнат или пък малък, важна е и материята, от която е направен. Не откривайте задълго на слънце тази част от тялото си. Старайте се да не спите настрани – това се отразява зле на гърдите.

Козметичните грижи за кожата на шията, деколтето и гърдите ще имат по-голям ефект, ако ги комбинирате с всекидневни упражнения за мускулите на ръцете, раменете, гръдния кош и гърба.

Бърза помощ за областта на деколтето

За 20 минути нанесете на кожата дебел слой от обичайна маска, с която спасявате уморената кожа на лицето или направо подхранващо козметично средство против бръчки.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара