Почти всеки от нас има изстрадан опит с младежките пъпки. През пуберитета акнето ни напада агресивно и често нищо не помага – нито мазилата, нито козметичките. През пролеттта то се активира и обостря. В резултат – нерядко губим самочувствие, а при по-тежките му форми дори се стига до депресия. Имате чувството, че този период и тези проблеми нямат край. Инфекцията и възпалението, свързани с акне, могат сероизно да увредят кожата и да оставят след себе си сериозни белези.

before_isolaz

Има стотици мазила, много антибиотици, които лекарите предписват и които имат скромен или временен ефект или пък увреждат черния дроб. Но и в тази сфера на дерматологията хората са измислили по-интелигентни, безопасни и ефективни методи.

Последният писък в това лечение е Исолаз. Умната американска машина, направо убива акнето с вакуум и широкоспектърна светлина. Първото, което прави тази апаратура е с вакуум да почисти порите в дълбочина. Черните точки, омазняванията, себумът се извличат на повърхността на кожата. Тогава идва ред на широкоспектърната светлина, която убива бактериите, причинители на акне. Специален накрайник въвежда в почистените пори съответния медикамент, предписан от дерматолога. И като екстра накрая – порите се свиват, а себумът намалява. Всчко е напълно безболезнено и процедурите могат да се правят през всички сезони.

Дори, когато

акнето вече е оставило трайни белези

върху кожата, пак има лечение. Методите за него са комбинирани според вида на белезите.

Лазерните терапии вече доминират в дерматологията. Те лекуват успешно неравномерна пигментация, еритема(постоянно зачервяване) и широк спектър увреди на съеднителната тъкан. Доказано най-доброто в света за премахване на белези е Фраксел дуъл. Наричат го „мерцедеса” на лазерните технологии. Засега в България тази умна машинка може да се намери само при Евелина Борисова. Лазерът-чудо премахва едновременно белези от акне и хирургия, лунички и бръчки.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара