Лятото скоро ще е тук! Резервират се отпуски на близки и далечни дестинации, мирише на море, а летните коктейли са все по-малко мираж. За какво още е добре да се погрижите? За гладка и кадифена кожа без излишни косъмчета. Най- дълготрайният път към нея и за мъжете, и за жените, е лазерната епилация. Все още обаче, мнозина имат съмнения доколко този тип процедури са наистина приложими целогодишно, включително лятото. Краткият отговор е „Да“ при определени обстоятелства. Ето защо това е така.

Лазерните студиа във Варна – запазени за месеци напред

Проучванията сочат, че този тип обезкосмяване се превръща в мощна индустрия, която расте с огромен темп и зад която стоят милиарди долари и премахнати косъмчета. България не е по-назад от тези тенденции, като и у нас добрите студиа за се радват на постоянен поток клиентела целогодишно. Това далеч не важи само за столицата София, но и за морските дестинации. Студиата за лазерна епилация във Варна също имат постоянна аудитория мъже и жени от всички възрасти, които избират да се сбогуват за постоянно и дълго с нежеланото окосмяване. Предвид отличните резултати, все повече хора избират тези ефективни процедури на базата на препоръка от останали доволни клиенти.

Изберете целогодишно ефективно решение

Според специалистите, за премахване чрез лазер на до 98% от нежеланото окосмяване са необходими между 6-8 процедури. Интервалът между тях е от 30 до 90 дни, в зависимост от спецификата на третираната зона. Това означава, че ще посещавате регулярно избраното от вас студио, включително през летните месеци, според това, кога сте започнали серията терапии. И това изобщо не трябва да ви притеснява. Лазерната епилация през лятото е напълно възможна, при няколко основни условия. Но нека първо видим, защо преди години е считана за непрепоръчителна.

Откъде произтича мита за „невъзможната“ лятото лазерна епилация?

Отговорът дават особеностите на технологията на този тип обезкосмяване. Лазерите използват точни дължини на вълните, които се фокусират върху пигмента меланин в космените фоликули и ги унищожават, като същевременно избягват увреждане на околната кожа. При първите лазери способността за „фокусиране“ на вълната е била снижена. В резултат на това, колкото по-тъмна е дадена кожа, толкова по-трудно е било премахването на косъмчетата. Представете си чисто бял лист хартия, по който е рисувано с молив. Лазерът лесно „открива“ нарисуваното и го таргетира. Сега обаче, си представете същата ситуация, но с тъмен лист. Задачата вече е доста по-трудна. Ето защо, за първите поколения лазери, поради тена фокусирането върху меланина в космения фоликул е било затруднено и технологията недостатъчно ефективна.

Съвременни иновативни технологии приложими целогодишно

Днес обаче, последните генерации лазери мигновено идентифицират меланина и безпроблемно и безопасно премахват космите, независимо от тена на кожата. Подходящи са решения като Elysion – Pro, които позволяват настройване на правилното количество енергия, спрямо тена и цвета на окосмяването, с оглед ефективна и безопасна процедура. Подберете реномирано студио, което разполага с подходящ апарат и сертифицирани терапевти, подготвени да отговорят на всичките ви въпроси, да съставят план за сесиите и да се погрижат за гладката ви кожа. Те ще ви насочат и към други обстоятелства, които трябва да знаете.

Какво друго трябва да имате предвид за лазерната епилация лятото?

3 дни преди и след третирането кожата не се излага на слънце. Затова е добре по пътя от-до студиото да сте с подходящи дрехи, покриващи зоната, която се работи. Ако това е лицето добре е да имате и слънцезащитен крем с много висок фактор, който да нанесете след процедурата и в последващите дни. Не е препоръчително да се прави лазерна епилация след солариум, както и веднага след бръснене на косъмчетата. Добре е това да стане около 24 часа преди процедурата. Според специалистите, не е подходящо да се подлагате на този тип епилация и ако сте изгорели от слънцето и кожата ви е твърде чувствителна.

Искате ли да кажете „чао“ на нежеланото окосмяване лесно, безболезнено и дълготрайно?

Никога не е късно да се погрижите за себе си и своето самочувствие с гладка кадифена кожа. Лазерната епилация е изключително популярна в световен мащаб и трупа все повече почитатели. Тя пести средства и време в дългосрочен план и ви дава свободата да облечете каквото си искате, без да се притеснявате от неприятни наболи косъмчета. Бъдете себе си, изглеждайте и се чувствайте супер в банските, роклите, шортите и изобщо, всичките ви любими летни дрехи. Подходяща и за мъже, и за жени, лазерната епилация е иновация, която заслужавате – в името на гладката кожа. Открийте своето доверено студио и действайте днес, независимо от сезона. Пролет, лято, есен, зима – всеки сезон е подходящ за лазерна епилация, с подходящите технология и терапевти на ваша страна.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара