На 25 март в 13:46 ч. войнственият Марс навлeзе в знака на Рак до 21 май 2023 г. За планетата това е низходяща позиция, т.е. действията и реакциите на хората през този период са движени от емоции, настроенията са променливи, а желанията и потребностите често се проявяват агресивно.

Слабата позиция на Марс в Рак е фактор, който влияе върху динамиката на военните действия, но не оказва влияние върху резултата: агресорът ще бъде победен, а украинските земи ще бъдат освободени възможно най-скоро.

Транзитът на Марс настъпва два дни след като Плутон (втората войнстваща планета) навлезе във Водолей, където също има слаб статус – намаляващ. Транзитите на тези планети ще окажат голямо влияние върху световната икономика и международните отношения, както и върху политическата структура на много държави. Въпросите за властта, големите пари, масовите явления и процеси ще се решават тайно, понякога умишлено измествайки вниманието на обикновените хора към други теми.

Знакът Рак е кардинален, тези качества съответстват и на характеристиките на Марс, така че планетата ще се изразява по-драматично, чрез гранични състояния. През следващите два месеца, от една страна, хората са склонни да проявяват инициативност, имат достатъчно вътрешна сила, но от друга страна, в най-отговорния момент се появява страх и мнозина се отдръпват, отказвайки се от целите си.

Има възможности за всякакви инициативи, но прекалената емоционалност пречи на правилното пресмятане, да се обмисли план за действие, да се отчетат всички стъпки към реализацията на целите им.

Представителите на мъжкия пол са по-податливи на негативни влияния през следващите два месеца. От друга страна, жените стават по-силни, по-активни и смели и често поемат мъжки отговорности. Заради промяната на ролите в семейните и любовните отношения по-често от обичайното се стига до скандали, понякога с разбиване на чинии, стигащи до физическо насилие.

Символично Ракът отразява емоциите, чувствата, интуицията и вътрешния свят. Тъй като Луната е най-бързото небесно тяло, тя преминава през всички знаци на Зодиака за един месец. Марс ще следва подобен модел, докато се движи през Рака. Най-семейният знак на Зодиака се свързва със семейните корени, дома, родината, генетиката. Той влияе на области, свързани с вътрешната страна на живота, личните взаимоотношения. Ето защо по време на транзита на Марс през Рак хората не са особено склонни към социални контакти и са по-фокусирани върху домашните и семейните дела, независими са и активни в тези дела. Много хора променят възгледите си за живота и се появяват спомени за детството, родителите, родината, което често им пречи да се концентрират върху професионалните въпроси и социалния живот.

Транзитът на Марс през Рак е добър период за решаване на жилищни въпроси, ремонти, преместване, личен живот, семейни дела. Атмосферата в родителския дом и семейството поражда дълбоки несъзнателни впечатления от ранното детство. Проблемите в този период произтичат от прекомерна емоционалност и съмнения в себе си, но физическите упражнения, осъществимата физическа активност и активният отдих помагат да се укрепи психологическата основа, да се хармонизира вътрешното състояние и да се намери сигурност през следващите два месеца. Това е добро време за планиране на бременност, тъй като вероятността за забременяване се увеличава. Като цяло периодът е подходящ за всякакви въпроси, които не са публично известни.

Марс започва транзита си през Рак в хармоничен аспект със Сатурн в Риби, който ще продължи 1-2 седмици. Планетата ще формира поредица от обстоятелства, благоприятни за осъществяването на плановете. Това е време за постигане на скрити цели или за справяне с проблеми, като се вземат предвид психологическите фактори на ситуацията и особеностите на съответния човек.

Пълнолунието на 6 април може да се окаже критично

за сферата на взаимоотношенията и дори да доведе до рязко прекъсване на връзките. По време на пълнолуние може да се сблъскате с нетактично, импулсивно поведение от страна на привидно спокойни хора. Ако е възможно, опитайте се да прекарвате по-малко време на обществени места през това време, за да избегнете неприятни изцепки спрямо себе си.

Април може да бъде психологически труден месец за натрупване на

излишни килограми.

Опитайте се да избягвате преяждането в момента и емоционалното разстройство, в противен случай това ще има лоши последици за организма. Предразположеността към стрес се увеличава през този период и много хора може да не успеят да се справят с натиска отвън и с конкурентните ситуации. Хората са прекалено обидчиви, раздразнителни и капризни, децата са неконтролируеми, а домашните любимци – агресивни. Психическото напрежение допринася за появата и проявата на различни заболявания.

Работодателите трябва да се въздържат от прекомерни изисквания към служителите си, тъй като натовареният график може трайно да ги разстрои и значително да намали нивото на жизненост. А неприятностите в бизнеса и на работното място са съпроводени със скандали у дома, защото

емоциите са силни и се нуждаят от отдушник.

Мъжете стават непостоянни и поведението им силно се влияе от емоционалното им състояние. Жените също са много затруднени в този период, но тяхната естествена женска сила и засилен инстинкт за самосъхранение ще им помогнат да се справят с много трудности. Но трябва да се осъзнае, че през април и началото на май разногласията в дома и семейството могат да доведат до непоправими последици, така че управлението на емоциите е много важно за вашето здраве и благополучие.

На 20 април ще има слънчево затъмнение в Овен, който се управлява от планетата Марс. В този коридор на затъмненията ще настъпи кулминация по много теми, както във външен, така и във вътрешен план. За обикновените хора, стремящи се към духовна зрялост, започва ефективен период, тъй като грижливо прикриваните комплекси внезапно се проявяват и човек най-накрая може да работи с тях, да ги разбере, приеме и пусне.

Предизвикателството за всички по време на транзита на Марс през Рак е да се научат да управляват умствената си енергия и

да насочват чувствата си към съзидание.

По време на коридора на затъмненията (20 април – 5 май 2023 г.) можете да направите това доста бързо. Също така по това време могат да се проявят съществуващи заболявания на храносмилателната система и женските органи, така че трябва да бъдете по-внимателни към сигналите на тялото си и да следите здравето си.

От 21 април до 15 май е периодът на ретрограден Меркурий

в Телец, който съвпада с коридора на затъмнението, което може да донесе увеличаване на броя на злополуките, нараняванията поради невнимание. За да избегнете влошаване на ситуацията, опитайте се да избягвате алкохола и други променящи съзнанието наркотици, поне през този период.

Два трудни месеца (25 март – 20 май) за борба за независимост, за решаване на професионални въпроси. Това е особено стресиращ период за Овните, Раците, Везните и Козирозите, които водят активен социален живот и се занимават с външни дейности. Възможни са трудности в предприемачеството, пречки в развитието на бизнеса, кавги с партньори. По-добре е да сведете публичността до минимум, да си починете и да се оттеглите, ако обстоятелствата и финансите го позволяват.

Абсолютно всички трябва да бъдат предпазливи при използването на различна техника, на пътя и зад волана, в обществения транспорт. Не забравяйте, че април и началото на май ще бъдат труден месец за браковете или любовните отношения, когато всичко може да бъде разрушено за един ден. Това е време на взаимни обиди, когато човек иска да каже всичко, което се е натрупало през годините.

Направете колкото се може повече неща преди коридора на затъмнението, а още по-добре – преди пълнолунието на 6 април. Вземете се в ръце, оставете настрана притесненията и съмненията си и работете усилено – това ще ви откъсне от тревожните мисли и ще ви помогне да натрупате ресурсите, от които ще имате нужда през април-май 2023 г.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара