Конците за неоперативен лифтинг на лице и тяло са създадени преди повече от 20 години от д-р Марлен Суламанидзе. Освен техен изобретател той е и първият естетичен лекар, който ги прилага в практиката си. Тяхното усъвършенстване продължава и до днес, а марката Aptos е известна в целия свят, като има регистрация в повече от 50 държави.

Естетичните дерматолози от Хил клиник д-р Валянова и д-р Ванеска поставиха първи в България най-новите разработки на конците Aptos. От години Хил клиник има развит център по поставяне на мезоконци и конци с лифтинг ефект. Двете изтъкнати дерматоложки преминаха обучение лично при д-р Суламанидзе и могат от първо лице да коментират качествата на продуктите Aptos.

Д-р Валянова, работите от години с мезоконци за лифтинг, защо се наложи отново да се обучавате за поставяне на Aptos?

Наистина имам многогодишен опит в тредлифтинга на лице и тяло, но Aptos имат много разновидности и дори опитен лекар се нуждае от специален тренинг. Конструкцията и начините на въвеждане са разнообразни, взимат се под внимание характеристиките и проблемите при всяко отделно лице. Също така продуктите са съобразени както с възрастта и степента на остаряване, така и със спецификите на различните типове – европейски, азиатски и пр. За да съм максимално ефективна при извършването на процедурата, избирам комбинация между различните видове конци и преценявам начините на въвеждане.

Д-р Ванеска, какво можем да очакваме от процедура тредлифтинг? 

Конците постигат неоперативно укрепване и вътрешно армиране на кожата. Без драстична намеса се получават добри антиейдж резултати. Aptos са конци за цялостно изглаждане, повдигане и оформяне с наистина удължен ефект, над 16 месеца. Това означава, че освен първоначалният лифтинг, който се вижда в края на самата процедура, при резорбирането им те стимулират образуването на нов колаген. Зоната видимо се освежава и подмладява.

Д-р Валянова, на какво се дължи този разгръщащ се във времето ефект? 

Изработени са от L-млечна киселина и поликапролактон. Веднъж попаднали в кожата, организмът започва да ги разгражда и се активира регенерацията й чрез процес, познат като неоколагенеза. Подобряват микроциркулацията на кръвта и допринасят за общото освежаване на външния вид. 

Д-р Ванеска, поставянето на конци оставя ли следи или белези по повърхността на кожата? 

Практически няма никакви следи от тредлифтинга. Поставянето на конците се извършва най-често чрез канюла и входът е само една точка. Следата е от убождане и по-късно на мястото няма никакъв белег. Конците са фини, леко проникват и неусетно за пациента се закрепват в тъканите. За разлика от хирургичните интервенции нямат никакъв период на възстановяване. Специалните схеми за поставяне в областта на лицето и шията увеличават ефективността по нетравматичен за пациента начин. В следствие получаваме отлични, симетрични, прецизни резултати при повдигане на скули, стягане на долния лицев овал, шията, деколтето. 

Консултацията с естетичен дерматолог след предварително записване по тел. 02/439 3131 в Хил клиник е безплатна и по време на срещата със специалиста се обсъждат всички детайли на процедурата и очакваният резултат.

 

 

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара