Целулитът обича женското тяло и това е неоспорим факт. Почти всяка жена страда от „портокалова кожа“, без значение дали е холивудска звезда, най-добрата ви приятелка или известна певица. Независимо от килограмите, над 80% от жените страдат от целулит.

Истината е, че няма универсални решение, което да ни избави от неприятната неравна повърхност по кожата, но здравословните хранителни навици и спорта могат значително да подобрят нейното състояние. Предлагам ви няколко доказани и работещи идеи за хранене срещу целулит:

Повече фибри

Проблемните зони с целулит се страхуват от фибрите, а суровите плодове и зеленчуци са богат източник на такива. Опитайте да ги добавите във вашето меню в големи количества. Фибрите имат способността да стягат кожата и да подобряват състоянието й. Разберете повече за фибрите и отслабването.

Хранете се в един и същи час

Всички до голяма или малка степен сме изпитали безразборното, неосъзнато хранене, което се случва между отделните хранения за деня. Ако се опитаме да се храним по план, мозъкът ни ще се научи кога да очаква храна и кога не. По този начин ще предотвратим непланираните похапвания, които често включват висококалорични храни, съдържащи захар.

Тестените и захарни изделия са сред основните причини за напълняване, а то, от своя страна, води до загуба еластичността на кожата.

Приемайте големи количества вода

Приема на достатъчно вода е ключов момент в борбата с портокаловата кожа. Колкото по-хидратирана е кожата, толкова по-малко склонна е към образуване на целулит. Ако се питате колко е необходимото количество за деня, отговорът е – над литър и половина. Приемът на големи количества течности е от изключителна важност, защото така ще противодействате на задържането на вода в организма, което е пряко свързано с образуването на целулит.

Заложете на храни, богати на витамин C и P

Ако искате да повишите еластичността на кожата и да заздравите капилярите, хапвайте храни, богати на витамин С и Р.

Цитрусите, червените чушки, елдата и ягодите ще повлияят позитивно на кожата ви и ще я направят по-малко склонна към образуване на целулит, повишавайки нейната еластичност.

Контролирайте консумацията на сол

Солта е един от най-добрите съюзници на целулита. Опитайте се да изключите от менюто си прекалено солените храни. Солта спомага за задържане на вода в организм. Тя се складира в мастните клетки и те стават видими под формата на целулит.

Вижте повече за това как да намалим солта.

Борбата с целулита не е загубена кауза, ако балансирате храненето и отделяте време за физическа активност . Могат да се постигнат много добри резултати с подходящ хранителен режим и повече движение.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара