След Световния конгрес по естетична и антиейдж медицина в Монако, разговаряме за иновациите в индустрията с естетичния дерматолог д-р Мария Тончева, която има свой собствен патент за антиейдж метод с биостимулация на стволови клетки.

д-р Мария Тончева

През последната една година дерматологът показва резултатите от най-новите подходи за запазване на младостта и красотата чрез участниците в риалити поредицата „Променените“ по bTV. Лицата от екрана са неоспоримо доказателство за това, че нейните техники работят моментално и продължително. Тя се придържа към правилото промените да са категорични, но не драстични. Според нея добрите резултати от работата на  дерматологa са видими при дългосрочно проследяване за период от няколко години. Дългогодишни пациенти като Диляна Попова, Койна Русева, Деси Стоянова, Деси Минчева-Раул, Мария Касимова-Моасе, Антония Йорданова, Рая Пеева и много други го потвърждават.

Хиалуронови филъри с регенеративни свойства

Водеща новина от Монако 2022 е, че вече съществува филър от  хиалуронова киселина, които не само запълва, но има подчертано регенеративно действие.

FILLMED France е първата компания, която преди 2 години официално представи в Монте Карло своето откритие – филъра Art Filler, като постави началото на новата тенденция. Днес вече е безспорен лидер в производството на филъри с възстановяващи обема и забавящи стареенето свойства чрез регенеративно въздействие.

Art Filler Volume на FILLMED е първият, който доказано води до синтез на колагенови и еластинови влакна в зоната на инжектиране. От друга стана, тъй като се поставя дълбоко в подкожната мастна тъкан, доказано забавя абсорбцията на мастни клетки. Отложеното разграждане на мастната тъкан води до забавяне на стараенето. На първо място, защото мастните клетки са с най-висока концентрация на стволови клетки и на второ – обемът на лицето се запазва благодарение на подкожната мастна тъкан. Забавеното стареене се свързва с наличие на обем.

DOMINO EFFECTV лифтинг, без видим обем, но хармонични пропорции само в 1 процедура

Това е най-новият подход в естетичната медицина, прилаган у нас от д-р Тончева, чрез който се третират всички слоеве на кожата и подкожните структури за постигане на V-образната форма на лицето. Методът меко възстановява обема, хармонията и естествената геометрия на лицето.

Дълбокото познаване на анатомичните структури позволява лицето да се  разглежда и третира не като съставено от отделни зони, а като едно цяло. Както когато бутнем една плочка от доминото, тя влияе и на всички останали, така и туu – дори малка корекция в един слой от кожата или зона на лицето може да има положително въздействие върху съседните слоеве и зони, съответно за цялостното излъчване.

д-р Мария Тончева

Цялостният подход на специалиста е изключително важен за запазване на индивидуалните анатомични особености на лицето. Правилният анализ на анатомичните характеристики на пациента в съчетание с правилния продукт, е в основата на протокола.

Перфектната техника и точното количество продукт, добре разпределено в стратегическите зони (слепоочие, вежди, „долина на сълзите“, скули, ъгъл на челюстта и брадичка), гарантира изключително естествен   резултат  за  18 месеца. Д-р Мария Тончева се придържа към принципа „по-малкото е повече“, характерен за френската школа по естетична медицина. Прецизно инжектиране на  много малки количества високо технологичен Арт филър може по елегантен начин да премахне умората за минути.

д-р Рада Прокопова

Д-р Мария Тончева прилага „домино ефект“ при промяната на кардиолога д-р Рада Прокопова, участник в едноименното риалити по bTV. Задачата на дерматолога е да се справи с много тънка и суха кожа, склонна към набръчкване и отпускане. Липсата на сън, която е неизменна част от лекарската професия, са оказали влияние през годините за загубата на обема и качеството на кожата на д-р Прокопова.

Едно от предизвикателствата на дерматолога е да попълни хлътванията в зоната на слепоочието, също свързани с възрастта, и да коригира лекостепенното провисване в долната част на лицето на пациента.

Използваният Art Filler Volume ще провокира синтеза на колаген, еластин и собствена хиалуронова киселина. Едновременно с това ще отложи разграждането на мастна тъкан и ще подобри качеството на кожата, като я направи по-хидратирана, по-еластична и по-плътна. С годините съотношението горна-долна устна се променя, затова дерматологът инжектира Art Filler Lips на FILLMED, за да подобри контура и обема на устните на д-р Прокопова с идеалното за европеидната раса съотношение 1:1,6. Корекцията гарантира 18 месеца освежени и плътни устни.

Д-р Рада Прокопова е на 54 г. и е началник на отделение по кардиология в УМБАЛ „Света Анна“. През последните 2 години животът й драматично се променя, когато става началник на Отделение за лечение на Ковид-19. Като всяка жена, тя мечтае да е „още по-хубава“. Затова спокойно се оставя в златните ръце на дерматолога д-р Мария Тончева за една красива промяна. А резултатът е естествен и повече от впечатляващ.

Мултифакторно въздействие върху регенерацията чрез PRP и MRF

Революционен регенеративен метод в естетиката е комбинацията  фракциониран радиочестотен микронидлинг (MRF) с PRP терапия. Интересът към подхода се засили през 2021 г., но е сред основните иновативни тенденции в разкрасяването и за тази година. Едновременното прилагане на двата регенеративни метода има синергично действие и удвоява ефекта от процедурите, в сравнение ако са извършени самостоятелно. Растежните фактори от кръвта на пациента стимулират стволовите клетки в кожата. Докато микроиглената радиочестота води до два вида травма – механична и термична. Наличието на травма задейства имунния отговор на тялото да се самолекува, с който се стартира регенерацията. Тя се засилва и подпомага допълнително чрез  въвеждането в кожата на растежни фактори, извлечени от тромбоцитите на кръвта.

Стойка Кръстева

Подобна регенеративна комбинация д-р Мария Тончева използва за трансформацията в „Променените“ на олимпийската шампионка по бокс от Токио 2021 г. Стойка Кръстева.

Тя е на 36 г. и в момента е активен треньор по бокс в „Локомотив София“.  Безспорно здравословният начин на живот и спортът са причината кожата на лицето на Стойка да изглежда свежа, хидратирана и сияйна. Тъй като не е изтощавала лицето си с грим и процедури, треньорката по бокс има стегнат контур и добро качество на кожата. Целта на дерматолога е да коригира много леки белези на стареене в околоочния контур, фини бръчки на челото, хидратацията и променен цвят на устните, но и да забави задълбочаването на  процесите на стареене. Д-р Мария Тончева прилага MRF в комбинация с метода SelfRegen или “Ускорена автоложна тъканна регенерация“  в зоната на лицето и шията на своята пациентка. През  2020 г. този патентован от българския дерматолог метод е отличен с наградата за иновация  в  естетичната медицина  Global Excellence Award  in Innovation  от Global Health & Pharma в Обединеното кралство.

Непосредствено след процедурата с радиочестотния апарат за лице и шия в кожата се инжектира биофилърът, микс от фибрин и обогатена с тромбоцити кръвна плазма на пациентката. Двата метода, заедно с радиочестотната микроиглена терапия и селф-реджен засилват стимулацията на стволови клетки в кожата, затова възстановяването е напълно естествено и с изключително продължителен резултат в рамките на 2-3 години. Биофилърът има мощно регенеративно действие на всички слоеве на кожата и подкожната мастна тъкан, видимо подобрява нейните качества: плътност, еластичност, тонус, пори, хидратация, пигментации. Подходящ е за пациенти с алергични реакции, чувствителни кожи или други състояния като розацея, възрастово акне, белези от акне, фина, тънка кожа и пигментации. Не само е чудесна алтернатива на хиалуроновите филъри, но повлиява успешно и тези нежелани състояния. Използването на собствена кръв от пациента изключва всякакъв риск от усложнения или странични реакции.

Д-р Тончева напомня, че миниинвазивните процедури не отменят необходимостта от ежедневната грижа за кожата с подходяща козметика. Тя подсилва повърхностния, защитен слой на кожата, като минимизира външните фактори на стареене и осигурява необходимите съставки  за нейната  правилна функция. Затова винаги изготвя индивидуален план за грижа на своите пациенти с продуктите на Skin Perfusion – медицинска антиейдж козметика.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара