Фондация „За доброто“ и Културният център „Магура“ в Чикаго започват международна дарителска кампания в САЩ за бежанците от Украйна.

Украинските бежанци в България вече надхвърлят 100 000. Голяма част от тях са майки, които пристигат с децата си и с децата на свои близки и познати, на убити или защитаващи страната си.

бежанци от Украйна

Целта е да се съберат 20 000 американски долара през следващите 30 дни. Кампанията ще остане отворена и след достигането на сумата. Всяка помощ е безценна.

Дарените средства са много повече от материална помощ – те са сърце и човечност, която надделява над омразата и връща общото ни човешко достойнство.

Бежанци от Украйна

С тези пари ще бъде създаден интеграционен център за бежанците – с необходимата човешка и експертна подкрепа, за да се чувстват пълноценни и да започнат отново. Ще бъдат открити нови целодневни детски центрове в помощ на работещите майки. „За доброто“ ще продължи да осигурява и спешна хуманитарна помощ, както прави от началото на войната.

Ще свързва търсещи и предлагащи дом и работа, ще организира курсове по български език и курсове за преквалификация, ще консултира включването на бежанците в социалната и в здравната система, ще помага да запишат децата в училище, да легализират дипломите си, да получат психологическа терапевтична помощ, за да преодолеят травмите от руската война в Украйна.

Центърът ще ангажира преподаватели, психолози, юристи, специалисти в различни области и доброволци, за да ускори интегрирането на украинските бежанци в България.

GoFundMe е мястото, което подкрепя хората, за да се изправят на крака. Това ще правим и „За доброто“ и „Магура“ – ще помагат. Със съпричастност и загриженост. И с пълна отчетност за всяко наше действие.

Бежанци от Украйна

GoFundMe е най-удобната и прозрачна форма за благотворителна кампания, чрез която даренията от САЩ ще стигнат до хората в нужда.

Парите ще се събират по сметката на Културния център „Магура“ според изискванията на американското законодателство. След това ще постъпват в сметката на фондация „За доброто“. Всеки дарител ще получи от „Магура“ бележка за сумата, която е дарил.

„Ще ви информираме редовно как използваме даренията и какви са нуждите за подкрепа на бежанците. Ще ви разказваме историите на хората, на които заедно помагаме.“, казват от двете организации. И добавят: „Доброто е заразно. Доброто никога не е напразно. Благодарим ви, че сте на страната на доброто!“

Дарителската сметка е тук: Fundraiser by MAGURA Cultural Center : Hand in Hand for Ukrainian Refugees in Bulgaria (gofundme.com)

Фондация „За доброто“ и Културен център „Магура“

https://zadobroto.com, Проект #ЗАДОБРОТО | Facebook

https://magurabcs, Magura Cultural Center | Facebook

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара