Хиперпигментацията се определя като по-тъмен цвят на кожата на мястото на белези от пъпки, пигментни петна по време на бременност и старчески петна. Въпреки факта, че не са вредни за здравето, те привличат нежелано внимание и влияят зле на самочувствието.

Уникално решение, което възвръща равномерния тен, а с него и увереността, идва от бранд, препоръчан от 50 000 дерматолози. Поради високата концентрация на активни вещества, които се насочват към бръчките, серумът Vichy Liftactiv B3 срещу хиперпигментация и бръчки успешно минимизира тъмните петна и намалява признаците на стареене, което го прави един от новите любими козметични продукти.

Ефективна формула за всякакъв тип кожа

Vichy Liftactiv B3 dark spots серум против хиперпигментация и бръчки има хипоалергенна формула, която е обстойно тествана върху над 150 жени с различни типове кожа в клинични и потребителски проучвания. Клиничните проучвания показват, че серумът намалява видимостта на тъмните петна с до 71% и увеличава блясъка на кожата с 15%, като в същото време изравнява тена с 10%.

Високата концентрация на активни съставки (13%) действа на множество нива върху кожата, елиминирайки петната в най-дълбокия слой на епидермиса, като същевременно премахва видимата част на повърхността.

Ниацинамидът, вид витамин В3, е една от най-важните съставки. Той не само избелва тъмните петна, но и намалява бръчките, облекчава раздразненията, хидратира, третира предразположената към акне кожа и е подходящ за всички типове кожа. Ниацинамидът видимо намалява петната в базалния слой на кожата, докато гликоловата киселина, най-известната от семейството AHA киселини, действа като ексфолиант.

Ексфолира повърхностните клетки на кожата, правейки старческите петна и други хиперпигментации по-малко видими, както и повлиява синтеза на колаген и минимизира фините бръчки. Мъртвите кожни клетки се отстраняват нежно от повърхността, разкривайки гладка, чувствителна кожа, а тенът се изсветлява и изравнява.

Видове хиперпигментация: Влиянието на слънцето и хормоните

Прекомерното производство на натуралния пигмент меланин, който се създава от нашите меланоцитни клетки в най-дълбокия слой на епидермиса, за да ни защитава от UV радиация, предизвиква по-тъмни петна по кожата в различни форми и размери. Въпреки че светлината не е единственият  причинител, когато меланоцитните клетки са изложени на слънце за твърде дълго време, те произвеждат излишно количество меланин, който впоследствие се оформя в тъмни петна по кожата. Те могат да се появят и като резултат от действието на хормоните, като симптом на различни заболявания или дори след химически пилинг и лазерни процедури, насочени към премахване на кожни петна.

Има няколко вида хиперпигментация, най-често срещаните сред тях са:

  • Петна от слънцето или старчески петна – появяват се върху кожа, която е хронично увредена от слънцето, най-често по лицето, ръцете и шията при по-възрастните хора.
  • Мелазма – най-често се появява по време на бременност в горната част на лицето под влиянието на хормони или заради приемането на орални контрацептиви.
  • Постепенна пигментация – появява се след наранявания или след дерматологични проблеми като екзема, псориазис или акне.

Няколко капки за по-равномерен тен без петна

Серумът се нанася прецизно, като се прилага лек натиск върху апликатора и се фокусира върху определени области или върху цялото лице.

Бутилките са съставени от рециклирано стъкло и могат да бъдат напълно рециклирани, заедно с пластмасовия апликатор.

Протокол за хиперпигментация

Серумът Liftactiv B3 dark spots трябва да се използва като първа стъпка сутрин и вечер за постигане на най-добър ефект в борбата с пигментните петна. Като допълнение използвайте Liftactiv Collagen Specialist за ежедневна грижа против бръчки. Препоръчваме комбинация с Capital Soleil UV-AGE DAILY SPF50+, който също влияе върху синтеза на колаген в кожата.

Бъдете постоянни в козметичната си рутина, за да премахнете съществуващите петна и да избегнете появата на нови, и тествайте ефикасността на новия серум на Vichy, който е нежен върху кожата и ефективен срещу петна и бръчки. Здравето е живот. Започнете с вашата кожа.

Повече информация за Liftactiv B3 dark spots серум срещу хиперпигментация и бръчки и пълната серия Liftactiv Specialist, както и Capital Soleil, вижте на vichy.bg.

Препоръчителна информативна цена за Liftactiv B3 dark spots серум против хиперпигментация и бръчки: 64.61 лв.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара