Безплатна лятна академия за ученици от първи до 12-и клас ще подкрепи наваксването на пропуските от онлайн обучението в София през това лято. Академията ще се състои за дванадесета поредна година и се организира от фондацията „Заедно в час“ в две столични училища, съобщиха от организацията.

Лятната академия ще се организира на живо от 19 юли до 5 август в 90-то Средно училище „Генерал Хосе де Сан Мартин“ в ж.к. „Люлин“ и в 119-то Средно училище „Академик Михаил Арнаудов“ в ж.к. „Изток“. Заниманията с учениците ще са всеки делничен ден от 9:00 до 12:30 часа.

Родителите трябва да попълнят онлайн формуляр на сайта на „Заедно в час“, на адреса – https://zaednovchas.bg/summer_academy, за да запишат децата си за академията. Крайният срок за записване е 15 юни.

Местата са ограничени и за определени класове свършват бързо, затова се препоръчва родителите да не чакат последния краен срок за записване.

Целта на лятната академия е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети. През тази година основен акцент е и подобряването на социално-емоционалните умения на учениците, които пряко влияят на академичните им резултати.

„След две години в онлайн формат сме щастливи лятната академия да се върне отново в класните стаи на живо. Вярваме, че това преживяване ще е изключително ценно за учениците. Академията ще им позволи не само да затвърдят своите знания и да развият нови умения, но и да създадат приятелства и да общуват със свои връстници от цяла София. По време на академията сме предвидили и много допълнителни клубове по интереси, тематични дни и възможности всяко дете да открие нова мотивация да учи и да има приятно преживяване в училище“, каза Борислава Данева – старши специалист за „Въвеждащо обучение на учители“ в „Заедно в час“. Тя е и част от екипа на лятната академия.

В часовете за учениците са включени изучаването на различни общообразователни предмети, проектно-базирани дейности, клубове по интереси и спорт. Осигурени са всички необходими материали и учебни пособия.

Преподаватели в академията са новите мотивирани учители от програмата „Нов път в преподаването“ на „Заедно в час“. Те преподават по различни учебни дисциплини и имат разнообразен предишен професионален опит. Академията е част от тяхната интензивна предварителна подготовка и обучение преди влизането в училище през септември 2022 г.

В лятната занималня децата са разпределени в класове, съобразно завършен или предстоящ клас за следващата учебна година (изборът се прави от формуляра за регистрация). В част от заниманията има включен спорт и упражнения за раздвижване. По желание учениците могат да получат и допълнителни материали/задачи за самостоятелна работа след обяд или да се включат в допълнителни безплатни възможности.

Ще има две родителски срещи и споделяне на данни за представянето на учениците с всеки родител, а при редовно посещение на часовете ще се издава сертификат за завършена академия.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара