Няма нищо по-добро от това кожата ни да е чиста, стегната и сияйна. Тя може да бъде най-добрия ви аксесоар. Да постигнете това обаче не винаги е лесна задача, защото наличието на прекалено много информация онлайн и стотиците видове процедури може често да ни обърка и подведе.

Кожата, както много от вас знаят, е най-големият ни орган и трябва да отделяме специално внимание за нея. Тъй като на пазара се появяват все повече козметични процедури, може да е трудно да се разбере какво точно е действието на всяка от тях и какво ги отличава, камо ли коя е подходящата за вас. За това ние подбрахме топ 3 на най-ефикастните терапии, които не случайно са и сред най-търсените за тази 2023 година.

Продължете да четете, за да научите кои ще бъдат най-популярните предложения в естетиката според прогнозите на дерматолози и козметици.

Лимфодренажен масаж на лице

Лимфната система е важна част от нашето тяло. Чрез мрежа от стотици лимфни възли, дренираме течностите и отпадъчните вещества, предотвратявайки подуване и инфекции. Когато обаче има някакви блокажи във вашата лимфна система, течността може да започне да се натрупва, което води до подут и подпухнал вид. Това е мястото, където се намесва лимфният дренаж – специализиран вид масажна терапия.

Причината, поради която тази процедура придобива популярност е борбата с намаленото функциониране на дермалните лимфни съдове, което води до отпускане на кожата. Лимфният дренаж обикновено се извършва от професионалист обучен в този вид лечение. Те ще започнат с прилагане на лек натиск и нежни движения, които варират от потупване и заглаждане до триене и натискане. Те внимателно ще разтегнат кожата ви по посока на лимфния поток, за да насърчат дренажа.

През последните години все по-често лицевият лимфен дренаж се включва в рутината за разкрасяване като оръжие срещу подпухналост, отпусната кожа и кожни раздразнения. Някои козметици твърдят, че това е най-ефикасният начин  за нехирургичен лифтинг на лицето.

Derma Peel

Derma Peel е иновативна процедура за лице, която съчетава Дермапланинг с химически пилинг. Първо, вашите мъртви кожни клетки и косъмчета по лицето се отстраняват с помощта на хирургически скалпел, осигурявайки повърхностно ексфолиране. След това върху кожата се прилага химичен пилинг, за да се подобри качеството на кожата, да се балансира производството на себум и да се регенерират по-дълбоките ѝ слоеве. Започването с Дермапланинг помага на химичния пилинг да проникне по-навътре в кожата, което води до допълнителна ефикасност, отколкото прилагането на само едно от тези лечения.

Предимствата на Derma Peel:

  • Помага за намаляване на фините линии;
  • Коригира щетите от слънцето;
  • Бори се срещу акнето;
  • Може да подобри вида на белези;
  • Справя с проблеми с пигментни петна;
  • Подобрява тона и текстурата на кожата;
  • Улеснява проникването на продукти за грижа за кожата и засилва тяхната ефикасност.

Резултатите са по-здрава, сияйна и жизнена кожа. Derma Peel е една от най-добрите процедури за лице със Skeyndor и е подходяща за всеки тип и възраст кожа.

Мезотерапия

Мезотерапията се извършва върху средния слой на кожата (мезодермата), като се използват много фини игли за поставяне на серия от инжекции на комбинация от витамини, ензими, хормони и други, с цел подмладяване и стягане на кожата.

Преди да се подложите на мезотерапия е задължително нуждите, възрастта и здравословното състояние на кожата да се проверят от професионалист, като той може да ви поръча най-подходящия серум за вас. Тя стимулира производството на колаген и еластан, които поддържат кожата жива, стегната и спомага нейното обновяване. Тази техника първоначално е била използвана за облекчаване на болка, подобно на акупунктура, но откриват, че има редица други предимства. Бори се срещу много проблеми като бръчки, пигментни и слънчеви петна, акне и възпаления, лунички и белези в зоните, където се прилага. Тя не случайно продължава да бъде сред най-търсените процедури от няколко години насам.

Грижата за кожата е индустрия на стойност милиарди, която се разраства ежедневно с нови иновативни техники и продукти. Трябва внимателно да подбирате в кои от тях всъщност си заслужава инвестиция. Без значение дали целта ви е озарена кожа и изравняване на тена, или пък нейният стегнат скулптуриран вид, важно е да подберете правилната процедура за вашите нужди и да се доверите на професионалист. Тук може да откриете козметик София, или научете повече за останалите процедури, с които да си осигурите добра почивка и време само за вас. Заслужавате го!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара