Март 2023 г. е богат на астрологични събития, които ще променят обществените порядки, политическите и икономическите тенденции, както и световния ред като цяло.

До края на месеца много вътрешни процеси стават видими и разбираеми за всички, преминават във външен план и ще променят глобалния свят през 2023-2024 г.

Мощни планетарни влияния ще се формират благодарение на:

  • навлизането на Сатурн в Риби на 7 март;
  • пролетното равноденствие на 20 март в 23:24 ч;
  • навлизането на Плутон във Водолей на 23 март.

Март започва със съвпад на благотворните планети Юпитер и Венера в Овен – аспект, който ще насърчи положителните промени в живота на много хора. А Меркурий и Сатурн се съединяват във Водолей и в комбинация планетарните енергии насърчават конструктивните преговори, подписването на договори, сключването на сделки за покупко-продажба, поставянето на нещата в ред.

1 и 2 март са благоприятни дни за общественици, учители, бизнесмени, спортисти, военни (естествено, тези, които защитават своите, а не нападат) и за всички, които се стремят да действат и да разширяват сферата си на влияние. Тези дни са подходящи за решаване на юридически въпроси, емиграция, търсене на закрила и покровителство, изграждане на отношения с чужденци.

На 3 март в 00:52 ч. Меркурий навлиза в знака Риби, където има статут на изгнаник и паднал. От този ден по-често от обичайното има объркване в делата, губят се важни документи и книжа, допускат се грешки. Въпреки това започва благоприятен период за творчески дейности, социални работници, психолози, лекари. Транзитът на Меркурий през Риби изпълва средата с миротворческа енергия, но хората стават по-бавни и мечтателни.

6 март Слънцето и Уран в хармоничен аспект благоприятстват приятелствата, проявите на индивидуалност, новите идеи. Неочаквано се намират решения на залежали въпроси, а обърканите ситуации се изясняват.

7 март е много важен ден. В 14:40 ч. има пълнолуние в Дева, а в 15:34 ч. Сатурн навлиза в Риби. Можем да очакваме кулминацията на някои истории: във външен план, в международните отношения, нещо значимо ще се случи в дните след пълнолунието. Целият вътрешен потенциал, който се е натрупвал до този момент, ще излезе наяве. Започва да се установява нов геостратегически баланс.

На 11 март хармоничните аспекти на Венера и Марс и Меркурий и Уран помагат за изграждането на лични и бизнес отношения. По-лесно се разрешават конфликтни ситуации, стига се до компромис, водят се преговори и се сключват взаимноизгодни сделки, а в романтичните отношения се добавя пищност и яркост.

16 март е много предизвикателен и опасен ден, с негативен аспект между Венера и Плутон и Слънцето в съвпад с Нептун в труден аспект с Марс. Планетните взаимодействия ще създадат особени, мощни енергийни течения, които са потискащи и разрушителни. Трябва да бъдем предпазливи и внимателни и през деня преди и след това. Възможни са драматични ситуации в любовната и финансовата сфера. Напрегнатото взаимодействие на тези планети води до борба за власт на всички нива, публични скандали и други неприятности.

17 март е не по-малко предизвикателен от предходния ден. Меркурий се съединява със Слънцето и Нептун и образува напрегнат аспект с Марс, което усложнява човешките отношения, допринася за нарушаване на планирани пътувания, срещи, сделки. Мнозина ще преживеят повреди на офис оборудване, телефон или автомобил в най-неподходящото време. Най-трудните дни през месеца са 16 и 17 март. Човек трябва да бъде внимателен по пътищата, да не рискува и да бъде възможно най-малко на многолюдни места. Малко по-малко стресиращо е навлизането на Венера в Телец от 17 март, където планетата има управляващ статут.

На 18 март хармоничният аспект Венера-Сатурн формира благоприятна психологическа атмосфера, помага за решаването на финансови въпроси, за установяването на дългосрочни отношения, за официализирането на официални съюзи, за развитието на партньорства и ефективни взаимноизгодни форми на сътрудничество. От този ден започва благоприятен период за оформяне на бракове и други партньорства.

На 19 и 20 март Слънцето в хармоничен аспект с Плутон ще ви помогне да използвате правилно благоприятните обстоятелства на този ден и да насочите енергията си към привличане и използване на различни ресурси: трудови, финансови и материални. На 19 март, от 06:24 ч. киевско време, Меркурий навлиза в Овен и от този ден комуникацията става по-активна, решенията се вземат по-бързо и животът като цяло се ускорява.

На 20 март положителните тенденции от предходния ден продължават. В 23:24 ч. Слънцето навлиза в Овен, отбелязвайки пролетното равноденствие. На този ден светлината и тъмнината се разделят поравно. В древността, когато не е имало календари, пролетта се е определяла от Слънцето. Вярвало се е, че от този ден започва обновлението в природата: първите пролетни гръмотевици, набъбването на пъпките по дърветата, буйното поникване на зеленината. Денят на пролетното равноденствие бил особено почитан и в езическите вярвания. Смятало се е, че на този ден в годишния цикъл на пролетта, символ на възраждането и прераждането на природата, идва на мястото на зимата.

На 21 март новолунието в Овен в 19:23 ч. ще бъде повратна точка, след която събитията ще се развият невероятно бързо. Животът ще се разгърне в нови цветове! Началото на лунния месец ще донесе драматични промени за много хора, активното отношение в живота ще донесе големи перспективи. Всички подходящи врати могат да се отворят в един момент.

На 23 март в 14:14 ч. Плутон навлиза във Водолей и предстоящите промени ще бъдат още по-очевидни. Най-важният ден на март, това, което ще започне през следващите месеци, ще бъде основа за няколко десетилетия напред. То засяга целия свят и преразпределението на сферите на влияние, т.е. пълната промяна на обичайния модел на международните отношения. Ще се формира ново ядро от сили, които ще оказват влияние върху развитието на световните процеси.

На 25 март в 13:46 ч. войнственият Марс навлиза в Рак за почти 2 месеца. Планетата има слаб – падащ – статус в този знак на Зодиака. Транзитът ще окаже силно влияние върху интензивността на военните действия. Ще настъпи промяна във военната ситуация, външните обстоятелства ще благоприятстват постепенното прекратяване на войната и освобождаването на окупираните територии. Започва дипломатическа борба, която ще бъде не по-малко агресивна.

На 28 март Меркурий и Юпитер се съединяват в Овен, което благоприятства задграничните пътувания, юридическите дела, лекциите, участието в обучителни мероприятия. Денят ще бъде наситен със събития, изпълнен с приятни емоции и ярки идеи.

На 30 март Венера се съединява с Уран в Телец, като и двете планети са в силни състояния. Аспектът благоприятства финансовите дела, инвестициите, преодоляването на финансови проблеми чрез нови подходи и прилагането на оригинални техники. Влиянието на този аспект се разпростира и до 31 март. Във всеки случай краят на март ще бъде неочакван и революционен. Общественото мнение, желанията и настроенията през тези дни ще имат голямо влияние върху развитието на събитията през следващия месец.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара