Ретинолът е една от дермокозметичните съставки, която след първите дни на употреба у повечето жени предизвиква положителна реакция и въпроса „защо не знаех за това преди“. Тенът бързо по-свеж, а само след няколко дни се виждат и други ефекти: по-стегната, гладка и плътна кожа с по-малко бръчки и пигментни петна.

От друга страна, известно е, че тази съставка изисква постепенно прилагане, за да се избегнат нежелани реакции под формата на зачервяване и раздразнение, поради което мнозина се колебаят да я използват. Ето защо Vichy Liftactiv Retinol Serum е ефективен ретинол с формула, която дава видими резултати, без странични ефекти, ако се спазва препоръчания протокол.

„Ретинолът има подмладяващ ефект, стимулира образуването на колаген и забавя разграждането му, редуцира бръчките, озарява кожата, намалява видимостта на тъмните петна.“ споделя д-р Присадашка

Новият серум на френския дермокозметичен бранд Vichy, препоръчван от 50 000 дерматолози ( Проучване на пазара на дермокозметика, проведено от AplusA и други партньори в периода януари 2021 г. – юли 2021 г. между дерматолозите в 34 страни, чиито БВП представлява повече от 82% от общото БСП. ), съчетава чист ретинол в концентрация 0,2% с 1% пробиотични фракции. В 12-седмично клинично изпитване 100% от жените са забелязали по-малко бръчки ( Клинично изследване на жени между 35-75 години).

Liftactiv Retinol Serum съдържа високоефективен ретинол, концентриран в нежна формула, която намалява бръчките и други признаци на стареене на кожата. Концентрацията от 0,2% е чудесна, дори за хора, които никога преди не са използвали ретинол, а патентованата технология Retinol Guard на L’Oreal позволява най-силната форма на тази съставка да бъде безопасно нанесена дори върху най-чувствителната кожа.

Мощен анти-ейдж протокол

Дерматолозите винаги са знаели, че ретинолът в комбинация с други активни компоненти е звезда в грижата против стареенето, а лабораториите на Vichy разработиха пълен протокол за максимален ефект срещу неговите признаци.

Важно е постепенното въвеждане на ретинол като част от протокола. В първата фаза на привикване на кожата към витамин А, която продължава 4-6 седмици, се препоръчва използването на Vichy Retinol Serum на всеки 3-4 дни, а след това през ден.

Стъпка 1

Внимателно натиснете апликатора, изстискайте 3-4 капки серум в дланта на ръката си и нанесете с чисти ръце върху предварително почистено лице и шия. Препоръчително е да правите това винаги вечер, тъй като кожата, третирана с ретинол, е с повишена чувствителност към слънцето. Освен това кожата се регенерира и заздравява през нощта по-бързо, така че Vichy подпомага този биологичен процес чрез прилагане на най-добрите технологии. Като най-мощната форма на витамин А, ретинолът засилва процеса на регенерация на клетките и резултатът е по-пълна, по-стегната, обновена кожа с по-малко бръчки.

Стъпка 2

След като почистите лицето си, сутрин нанесете ежедневната грижа Liftactiv Collagen Specialist върху лицето и шията. Тази високоефективна формула с оризови пептиди и matrixyl стимулира синтеза на различни видове колаген, ключов протеин за поддържане на стегната и млада кожа. Тази ефективна формула включва друг супергерой против стареене, витамин С, който осигурява антиоксидантна защита, изравнява тена и озарява кожата, докато витамин В3, известен като ниацинамид, коригира тъмните петна.

Стъпка 3

За максимална защита срещу фотостареене и други вредни ефекти на UV лъчите, нанесете Capital Soleil UV-Age Daily SPF 50 в края на сутрешната си рутина. Използването на слънцезащитни продукти е от съществено значение при използване на ретинол, особено през лятото.

Безопасно, ефективно и нежно към планетата

В допълнение към ангажимента на Vichy за здравословно излъчване на кожата, френският бранд е силно ангажиран с извършването на всички процеси с грижа за опазването на околната среда. Това важи и за Liftactiv Retinol Serum, който не съдържа аромати и е 93% биоразградим. От рециклирани стъклени бутилки до картонени кутии, повечето опаковки могат да бъдат рециклирани.

Потърсете Vichy Liftactiv Retinol Serum в аптеките и се уверете сами защо ретинолът е звездата в грижата против стареене. Но също така внимателно го въведете в рутината си по начин, препоръчан от експертите, следвайки установения протокол. Само тогава ще се възползвате от пълния му потенциал.

Ефективен дори срещу най-дълбоките бръчки

В проучване*, което изследва ефективността на Vichy Retinol Serum за цели пет месеца върху различни фототипове кожа, се наблюдава голямо подобрение на всички видове бръчки, дори и на най-дълбоките, а именно:

-до 25% по-малко мимически бръчки

– до 24,6% по-малко бръчки около очите

– до 21,5% по-малко изразени назолабиални бръчки

– до 20,1% по-малко бръчки на челото

*клинично изпитване, самооценка на 50

Facebook Twitter Google+

0 Коментара