Връзката между мъжа и жената е като красиво цвете, за което двамата партньори трябва да се грижат всеки ден. Запазването дълго време на хармонични и романтични отношения изисква уважение, разбиране и правене на компромиси. Според специалисти по семейни отношения, една връзка много зависи от жената. Ето какво съветват те дамите в усилията им да запазят романтиката и доверието във връзката, най-вече по отношение на въпросите, които жените трябва да избягват да задават на мъжете, защото ги отблъскват.

Обичаш ли ме? Липсвам ли ти?

Ако изпитвате съмнения в чувствата на своята половинка, не му задавайте директен въпрос, а просто поговорете. Запомнете – мъжете мислят по различен начин. Директни въпроси като „Обичаш ли ме“, „Липсвам ли ти“, „Да ревнувам“, „Напълняла ли съм“ и т.н. често отблъскват мъжете. Подобни въпроси се приемат като притискане, поставят мъжете в неудобно положение и принуда да получите отговора, който очаквате, дори той да не е искрен. По-добре се замислете защо сте несигурна.

Къде беше? С кого беше? С кого си пишеш?

Подобни въпроси много дразнят мъжете. А и задавайки ги, издавате вашата несигурност по отношение на човека до вас. Това, в главата на един мъж, е предпоставка за това, че жената до него може да е обсебваща и задушаваща, както и че е неуверена в себе си. Подобни въпроси също така показват на половинката ви, че вие му нямате доверие, а то, както знаем е ключово за хармонична и дълготрайна връзка. А и ви показват в грозна светлина – като несигурен и ревнив човек. Да не говорим, че ако се чувствате по този начин във връзката, значи трябва да преосмислите отношенията си, а не да задавате такива въпроси.

За какво си мислиш?

Така директно зададен, въпросът отблъсква мъжете. Ако искате да разберете какво мисли вашата половинка, просто разговаряйте повече, а не го карайте да се чувства като на изпит.

Сигурно е скъпо

Най-лошото нещо, което една жена може да направи, когато получава цветя като подарък, е да попита: „Сигурно е скъпо?“. Вместо да изрази благодарност и възхищение, жената започва да се оплаква, че парите можело да бъдат похарчени за нещо по-полезно и рационално. Кой иска да направи нещо хубаво след такава реакция? Букет цветя е знак за грижа и любов, така че трябва да помислите внимателно, преди да зададете такива въпроси на романтично настроен мъж.

Защо не ми казваш хубави думи?

Всички хора са различни. Някои хора са свикнали да изразяват чувствата си с думи, други с действия. Но това изобщо не означава, че мъжът не оценява и не забелязва предимствата. Не си просете комплименти насила. По-добре е да обърнете внимание и да оцените други начини, по които мъжът изразява любовта си, като например чрез грижи, подкрепа или помощ в къщата.

Защо не ме поканиш да излезем?

Планирането на дати и прекарването на романтично време е важно за поддържането на интимността в една връзка. Въпреки това, вместо директно да поискате покана, опитайте сами да предложите дати или обсъдете какво бихте искали да правите заедно. Подобно поведение може да ви представи в очите на мъжа до вас като човек, който очаква да правят за него неща. Мъжете не обичат да им казват какво трябва да направят.

Защо не правиш нещата, които искам?

Всеки човек има свои собствени идеи за това как да покаже любов и грижа. Вместо да налагате очакванията си, важно е да приемете и разберете, че вашият партньор може да има различна гледна точка. Обсъдете очакванията си, но не забравяйте, че компромисът и разбирателството могат да бъдат ключът към успешна връзка.

Защо не ми помогнеш у дома?

Всяка двойка сама решава как да разпредели задълженията в семейството. Ако жената работи наравно с мъжа, тогава ще бъде правилно всеки да поеме определени отговорности. Вместо да изисквате помощ, по-добре е да обсъдите проблемите на споделената отговорност и да намерите компромисни решения. Важно е да запомните, че мъжете не могат да четат мисли. Ако нещо ви притеснява, тогава си струва да говорите за това, но не под формата на оплаквания и ултиматуми, а от позиция на уважение към себе си и партньора си. По-добре е да направите това от позицията на вашите чувства, а не от действията на мъжа до вас. Например: „Обичам, когато помагаш с децата, благодаря ти!“, вместо: „Кога ще прекарваш повече време с децата си? Не мога да нося всичко върху себе си!“

Въпроси, свързани с миналото

Мъжете не обичат да се ровят в миналите им любовни връзки. Жените, от своя страна, искат да знаят всичко за мъжа до себе си, особено що се отнася до любовния им живот – с колко жени са били, колко дълго време и т.н.  Едни от най-дразнещите за мъжете въпроси са: „Много ли я обичаше, защо се разделихте, колко време изкарахте заедно…“ Мъжете не разбират какво отношение към настоящето имат миналите им взаимоотношения.

Кога ще се оженим? Какви са намеренията ти?

Мъжете не обичат този въпрос. Ако още не ви е попитал: „Ще се омъжиш ли за мен?, той или не е сигурен дали вие сте жената за него, или изчаква по-подходящ момент, или не е на тази вълна, или просто е от хората, които не желаят да сключват брак. Проявете търпение. Пришпорването няма да помогне. И се замислете – ако сте на различни вълни – той иска едно, а вие друго, това ли е наистина вашият човек?

Подобен е и въпросът – „Какви са намеренията ти?“. И той, както и предишният, говори за несигурност във взаимоотношенията. Ако сте сигурна в любовта на вашата половинка към вас, би трябвало да сте наясно какво иска и какви са намеренията му. Задаването на подобни въпроси може да притисне мъжа да прави неща, които не иска – в единия случай, а в другия – да избяга. И двата варианта не са добри за вас, нито за вашите взаимоотношения.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара