Наближава най-авторитетното модно събитие у нас – Годишните награди „Златна игла“ на Академията за мода, които ще се връчат в края на месец ноември.

Проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода. Снимка: © Академия за мода / Хайлайф

По време на специална церемония в хотел „Рамада София“, с високия приз ще бъдат присъдени отличия в категориите: „Дизайнер на годината”, „Модна къща на годината“, „Уникална мода“, „Артистична мода“, „Моден гримьор”, „Детска мода“, „Цялостен принос“ и „Най-добър млад дизайнер” и др. Експертният медиен съвет, какъвто е 35-членното журналистическо жури вече даде своите предложения и след броени дни ще станат ясни новите лауреати на най-желаната модна награда у нас.

В продължение на 29 години Академията за мода отличава и стимулира най-добрите български модни творци и предоставя сцена за изява на талантливи дизайнери и утвърдени модни къщи. Тази година традицията отново е спазена: изискан гала ревю-спектакъл ще предхожда официалната церемония по награждаването. В него по покана на Академията за мода участват дизайнери, сред които и някои от носителите на приза през годините. Специално за гостите на грандиозното събитие, те ще покажат своите най-актуални модни предложения.

Статуетката „Златна игла“, изработена от бижутера Анжело Красини. Фото: © Академия за мода

По повод предстоящата церемония проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, заяви: „Предстоящите Годишни награди „Златна игла“ на Академията за мода имат отговорната мисия да откроят най-успешните модни творци за 2023 г. в много сложна постковидна ситуация, както и в инфлационна среда и в ужасно несигурната международна обстановка, разтърсвана от жестоки войни и убийствени конфликти. Независимо от това, българската мода показа жизненост и усет за модерното. Затова е и резонно признанието за най-добрите дизайнери и модни брандове.

Проф. Любомир Стойков заедно с дизайнерите – носители на приза „Златна игла 2022“. Фото: © Академия за мода / Хайлайф

Този път, редом с традиционните категории, решихме да насърчим модния дизайн в сферата на детското облекло, тъй като през годините той бе пренебрегван, независимо, че има огромно социално, културно и естетическо значение. Искаме също така да окуражим и творците с артистичен дух, голямо въображение и отговорно отношение към природата в духа на устойчивата мода. Вярвам, че 29-ите награди „Златна игла“ ще дадат своя принос към създаването на красиви и функционални облекла, към качествения и иновативен моден дизайн!“.

По време на гала вечерта ще бъдат представени

специални тоалети на досегашни носители на „Златната игла“,

сред които Аксел Харди, Албена Александрова, Поля Кинова, Радостина Долапчиева и Стоян Радичев. Най-новите си модни произведения ще презентира модният бранд Reflet, с дизайнер Лиа Каменова, Албена Иванова-Деянова и модният бранд Benmodel, Милена Петрова и модният бранд Wolf Walley, Росица Рангелова и модна къща RoRa, модният бранд Karpov – с дизайнер Соня Карпов, Наталия Гуркова – дизайнер на модния бранд Queen by NG и Ивет Апостолова – дизайнер на модния бранд Biankki. Специален акцент ще поставят стилистите на Christian of Roma с нетипичен коафьорски пърформънс, сътворен специално за Годишните награди на Академията за мода.

Водещата на „Златна игла 2023“ – Гери Дончева Янков. Фото: © Костадин Кръстев – Коко

Водеща на събитието ще бъде неотразимата Гери Дончева Янков. Статуетките „Златна игла“, както винаги, са дело на великолепния бижутер Анжело Красини. Постановката на ревю-спектакъла по повод Годишните награди на Академията за мода е на Боян Караиванов. За перфектната визия на манекените и водещата ще се погрижат коафьорският екип на салони за красота V&A Glamour и екипът от професионални гримьори на MAC Cosmetics. Церемонията за връчването на Годишните награди за мода ще завърши с изискан коктейл, по време на който гостите ще се насладят на изкушаващите десерти от сладкарници „Неделя”.

 

Водещата на „Златна игла 2023“ – Гери Дончева Янков. Фото: © Костадин Кръстев – Коко

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара