При крехка коса

Преди всяко измиване втривайте в корените слънчогледово олио, зехтин или балсам. Мийте я само с фини шампоани, а през шест седмици подстригвайте с около сантиметър изтънелите краища на косъма.

При гримиране

Нанасяйте пудрата с влажна мека гъба. Така тя се задържа по-дълго и не става на петна. Не само през лятото, но и през зимата в топло помещение се случва челото, носът и мястото над горната устна да се покрият с капчици пот. От време навреме ги попивайте с хартиена кърпичка, която няма да промени цвета на грима.

park-1703842_960_720

При потъмнели нокти

От продължително лакиране в наситени червени тонове – сменете цвета на лака или, което е още по-добре, не ги лакирайте няколко седмици, а поддържайте само маникюр. Веднъж седмично правете хладка маслена баня, като прибавяте и няколко капки лимонов сок.

Как да разпознаваме разваления крем за лице?

Всяка жена използува някакъв крем за лице. Често се случва да купим нов, който обаче използваме от време на време. А някои купуват по-големи количества от любимата си марка за резерва. Но след време трябва да го изхвърлят, защото кремът загубва качествата си.

По какво да познаем, че е развален?

По подозрителната „пречупена“ миризма, променената консистенция, по отделената отново вода от растителното масло. Кремът за лице може да се развали и от пипане със замърсени пръсти или ако го оставим отворен в банята по- дълго време. На козметичните средства вреди както високата, така и много ниската температура. Разваленият крем не трябва да използуваме дори и за ръце, защото може да предизвика обриви, горене и сърбеж, екзема. Най-добре е да купуваме малки опаковки, които да употребим в прясно състояние.

При пълни бедра

Отделяйте поне десет минути всеки ден на грижата за тях. Най-напред масажирайте бедрата на сухо с груба материя (хавлия, лен). За целта си ушийте по-широк пояс с дръжки. След това отново, масажирайки, втрийте в кожата мазен крем. Намокрете кърпа с гореща вода, изстискайте я и я поставете на бедрата за по-дълго време. Всеки трети ден замествайте крема при масажа с тоалетна вода за почистване на лице.

woman-675104_960_720

При уморени очи

Помагат билковите компреси. Пригответе 1/4 л отвара от лайка и разделете количеството в две купички. В едната поддържайте отварата топла (на водна баня), а другата оставете да изстине. Потапяйте тампони от памук или парче марля първо в топлата отвара, поставете ги върху очите за двадесетина секунди. Сменете с компрес от студената отвара и го оставете да действа три до четири секунди. Компресите редувайте шест пъти, като завършите процедурата със студен компрес. След това около очите нанесете с леко потупване с върховете на пръстите подхранваш крем. С широко отворени очи няколко пъти описвайте кръгове – отдясно наляво и обратно. Повторете упражнението пет пъти.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара