Съществува специален дял от астрологията – медицинска астрология. Той разглежда звездната карта като източник на информация за здравето на дадена личност, за възможностите да се избягват предразположенията към заболявания, за начините да се активират силите на организма. Астрологическото познание има древни корени. Но това съвсем не му пречи да каже своята дума и по една твърде модерна тема като стреса.

eyes-394175_960_720

Овен

Вашият нрав е непостоянен, подвластен на нетърпението. Искате да завоювате – територии, власт. Претоварвате се и в амбицията да се докажете оставяте тялото си незащитено. Ядосвате се силно и дълго. Комбинацията от тези две предпоставки води до стрес. Задачата ви е да откриете спокойно занимание.

Телец

По характер сте уравновесени и разсъдливи. Държите на своето, но не показвате нетърпимост към околните, ако те не се набъркват явно във вашия живот. Трябва ли да изчаквате толкова дълго? Когато усетите, че става нетърпимо, знайте, че сте във властта на стреса. За отдушник изберете физически занимания.

Близнаци

Живеете под напрежение и често се притеснявате излишно. Малките грешки са в състояние да ви взривят. Задачата ви е да се научите да контролирате нервите си. За да избегнете стреса, преди сън подробно планирайте деня си и си наложете да не се вълнувате за глупости.

Рак

Не понасяте да ви притискат – хора или срокове. Може би затова сте и толкова отстъпчиви и често ви се качват на главата. Запомнете: никому не сте длъжни. Придържайте се към своята програма и ако не всичко сте изпълнили, кажете си: „И утре е ден!“

Лъв

Искате всичко да върви като по ноти, ако вие сте писали партитурата. Едва ли можете винаги да контролирате обстоятелствата и хората около себе си. Научете се, че с конфронтация и критики нищо не се пос-тига. Ако ви е причерняло, разхождайте се – дълго и самотно!

Дева

Едва ли ще чуете съвета: „Спрете, огледейте се! Не всичко е работа!“ Преди да подгоните следващата задача, помислете не може ли да почака и дали няма и по-лесен начин да я изпълните. Така ще дадете свобода на мислите си и отдих на духа си.

Везни

Знае се, че Везните трудно вземат решения. Тази характерологична особеност е форма на стрес и издава проблеми с околния свят. Точно в тези моменти не е нуждо да се съобразявате с всичко и всички. Това ще задълбочи проблема. Приемете, че животът е несправедлив и винаги ще има ощетени.

Скорпион

Не прощавате на тези, които ви подценяват, но и на себе си, ако допуснете това да се случи. Замислете се – вие не сте център на света. Ако се научите да се вслушвате в другите и да общувате с тях любезно, много от проблемите в живота ви ще отпаднат, а с тях и стресът.

Стрелец

Готови сте да изпаднете в стрес, когато решите, че не ви достигат капацитет, познания, умения да сте на върха. Преди другите да забележат пропуските ви, вие вече сте се разстроили. В желанието си да ги изпреварите правите грешки. Тогава ви завладява паниката, а след нея и стресът. Приемете, че е невъзможно да знаете и да можете всичко!

Козирог

Вие сте изключително абмициозни. Концентрирате се лесно, но и с лекота губите желание за работа. Ако си наложите да забелязвате малките неща и да живеете с малките радости, да спортувате по-често на открито, организмът ви ще отхвърля стресовите ситуации.

Водолей

Често сте непредсказуеми. Действията ви се ръководят от неясни за другите мотиви, защото са подвластни най-вече на моментните ви настроения. Така увеличавате и процента на погрешните решения. Те от своя страна отключват стреса.

Риби

Вие сте изключително чувствителни. Страдате, когато ви обиждат и когато не можете да помогнете. И двете състояния приемате като слабост. Съветвам ви да не се стремите да угаждате на другите. Бъдете реалисти и малко егоисти – не влагайте сърцето си във всяко начинание.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара