За една жена абсолютно всички фактори, засягащи добрия външен вид, са от особено голямо значение. За съжаление, неща като стрес, заболявания или неправилна грижа влияят зле на добрият външен вид. Използването на натурални продукти за здрава коса има силата да поправи много проблеми, които са причинени поради една или друга причина. 

Защо косъмът губи своята плътност и красота?

Понякога лошото състояние на косъма е свързано с предишно заболяване, недостиг на витамини или повече стрес. Ако психическото и физическото здраве се нормализира и тялото редовно е наситено с витамини, тогава проблемът се крие в неправилната грижа. На първо място, крехкостта и загубата на коса най-често са причинени от използването на изкуствени гребени, ежедневен стайлинг със сешоар, преса, пяна и лакове. В по-голяма степен обаче, влошаването на състоянието се дължи на използването на вредни шампоани и балсами, направени на базата на редица химически елементи.

Много вредни компоненти за космените фоликули и скалпа са съставки като натриев лаурил сулфат, амониев лаурет сулфат, формалдехид, амонячни съединения и други опасни компоненти. За да бъде косъма здрав, копринен и безупречен, е необходимо да се използва само натурална козметика. Естественото и качествено съдържание на полезни билки благоприятстват редица важни за правилния и здрав растеж.

Основни предимства на натуралната козметика за коса?

Натуралната козметика за коса е изключително важна и полезна поради редица причини. Основните сред тях са:

  • не съдържа химични съставки – натуралната козметика не съдържа химични съставки, които могат да предизвикат алергии или да навредят на вашата коса. Тя е без сулфати и изкуствени добавки, което прави подобен тип продукти много по-щадящи за нея;
  • поддържа здравия и красив вид на косата – натуралните съставки във всяка козметика са богати на полезни микроелементи и антиоксиданти, които помагат да се поддържа здрав косъма. Благодарение на това ще забравите за изтощената коса. Този тип продукти помагат за възстановяването и изграждането ѝ и са максимално хидратиращи и подхранващи. Това ще помогне за по-добрия външен вид и по-лесното разресване;
  • природно освежава косата – натуралната козметика е богата на минерали, масла и други есенции, които освежават вашата коса и я правят мека и жизнена. След всяко измиване ще забелязвате все по-добър външен вид и видимо изглаждане на косъма;
  • нежна е към скалпа – не забравяйте, че косъма расте от скалпа. Следователно е много важно за него също да се грижите добре. Подходящата козметика и правилната грижа ще засили растежа, благодарение на доброто влияние на съставките в козметиката, която използвате за него. Тя трябва да бъде съобразена с вашия тип – нормален, сух, мазен;
  • не вреди на околната среда – продуктите, които не съдържат химични съставки и не се използват за тестване върху животни, не оказват негативно влияние върху околната среда. Хората, които купуват основно такъв тип артикули знаят, че повечето производители се стараят дори опаковките им да бъдат екологично съобразени.

Благодарение на натуралната козметика и изцяло билковата ѝ основа, шампоаните и балсамите могат да направят вашата коса не само чиста и красива, но и изключително здрава и много по-устойчива на агресивните влияния на околната среда.

Как да изберем натурална козметика за коса?

Има няколко лесни правила, които доста биха ни помогнали в това да се ориентираме в избора на правилните продукти, с които да се погрижим за косъма ни в дълбочина. Основните сред тях са:

  • Определете типа на вашия скалп, както и на косъма – човешката коса може да бъде много различна. Това зависи не само от гена ви, но и от агресивните фактори и влияния, които сте допускали, като често изправяне с преса, боядисване с агресивни бои и други. Ако знаете точните си нужди, ще ви е много по-лесно да определите правилния продукт за ежедневна употреба.
  • Избиране на съставки – много е важно, когато избирате подходящи продукти за грижа, независимо за коя част от тялото, да се интересувате от техния състав. Колкото по-естествена основа имат, толкова по-добре. Търсете билкови източници за шампоан, балсам и маска, като е добре да са безсулфатни, без парабени и всякакви различни стабилизатори и ароматизатори. 
  • Консултация със специалист – не винаги можем сами да се ориентираме за правилния избор. Точно за това има специалисти, които при нужда ще направят изследвания и ще ви помогнат да определите коя натурална козметика е най-благоприятна за здравето на вашата коса. Това е най-добрият и сигурен начин да направите правилния избор. 
  • Проверете бранда – живеем във времена, в които можем много лесно да откриете информация за всичко, което ви вълнува. Проверете отзиви на потребители за марката, към която сте се ориентирали. По този начин ще имате ясна представа какво да очаквате. 
  • Проверете срока на годност – никога не пропускайте да направите проверка на срок за годност особено когато има голяма промоция. Често търговците правят промоции на продуктите, на които не им остава много до крайната дата за употреба. Винаги проверявайте, за да сте сигурни, че времето, което имате за употреба, ще е достатъчно и няма да ви се наложи да хвърлите козметиката си.Взимайки под внимание всички тези условия, няма да имате никакъв проблем в правилния избор на натурална козметика за вашата коса. С употребата на правилните продукти, тя ще има добър обем, здрав външен вид и ще расте по-бързо.

Как да разберем дали дадена козметика за коса е натурална?

Като при всичко хубаво и при козметиката за коса с естествени съставки има не толкова естествени продукти, които се опитват да прикрият вредно съдържание зад красиви етикети. За да избегнете неприятни изненади трябва да обърнете внимание на няколко неща. Първото, по което можете да разберете дали даден шампоан или балсам е изцяло с природен състав, е неговият цвят. Той трябва да прозрачен или бял, тъй като не би трябвало да има никакви багрила.

Коректните производители винаги поставят етикет, който много детайлно описва съдържанието на козметиката, както и съответствието ѝ с европейските екологични съставки. Ако това липсва, определено не поемайте риска да го употребявате върху косата си.

В допълнение, етикетът на естествените препарати за коса не трябва да има в състава си компоненти като силикон, глицерин, парабени, натриев лаурет сулфат, язолинидил-урея, пропиленгликол (пропилен гликол), стеаралкониев хлорид.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара