Нов модерен прочит на филма „Хубава жена“ преобръща представите за любовта. „Любов от втори поглед“ от Меган Куин е забавна романтична комедия за съдбовните срещи и стрелите на Купидон, на когото също се случва да се яви на поправителен.

Лоти вече трябва да се намира на етап от живота си, в който всичко е уредено – да си е изплатила студентските заеми, да живее отделно от родителите си, да е намерила стабилен партньор и да развива успешна кариера. Но на крачка от повишението в работата всичко от изброеното изчезва. Като парите в банковата ѝ сметка. За да се справи с финансовия апокалипсис и да предотврати

най-голямата житейска криза,

Лоти се нуждае от чудо. Ако беше героиня в романтичен филм, пред нея щеше да се появи идеалният мъж – богат, красив и грижовен, и спокойно щеше да разреши всичките й проблеми. Такива мисли се въртят в главата ѝ, докато се разхожда безцелно из скъпарските улици на Бевърли Хилс и се сблъсква с Хъксли Кейн. Но както с всичко останало в живота ѝ, реалността не отговаря на фантазията.

Хъксли Кейн е далеч от романтичните представи за принца на бял кон. Нито божественото му тяло, нито солидната банкова сметка могат да компенсират липсата на сърце. Защото Хъксли Кейн е безскрупулен в бизнеса и е готов на всичко, за да спечели може би най-важната за компанията му сделка. Дори да излъже, че е лудо влюбен в бременната си годеница, която на практика не съществува. Сега остава да я открие. Лоти със сигурност не би била неговият първи избор – твърде много говори, очевидно има мнение по всякакви въпроси и обича да му противоречи. Но отчаяните времена

изискват отчаяни мерки.

Това си казват двамата, когато сключват договор, според който трябва да се преструват на щастливо сгодена, луда от любов двойка, докато сделката не бъде финализирана. Рискът е голям. И то не защото във всеки един момент могат да ги хванат в измама. А защото никой от тях не е подготвен за варианта, в който лъжата се превръща в истина.

В „Любов от втори поглед“ Меган Куин стъпва на познати и утвърдени елементи от романтичния жанр, но пречупва историята през своя поглед, като я насища с хумор и забавни диалози. Силното привличане между главните герои и постепенното развитие на техните взаимоотношения повишават градусите на историята и поднасят на читателите една вълнуваща, чувствена и гореща книга, в която любовта не идва с фойерверки от първата среща, а се промъква тихомълком и преобръща живота. И убеждава всички романтици, че „понякога романтиката не е в началото, а в развитието“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара