Когато настъпи времето, повечето онлайн търговци на дребно ще трябва да изберат дали да предлагат отстъпки, кога да ги предлагат и колко големи да са те.

Отстъпките могат да бъдат мощен инструмент в арсенала Ви за повишаване на лоялността на клиентите. Ако се използват небрежно обаче, рискувате сериозно да навредите на марката си или, още по-лошо – да загубите пари.

В тази статия ще обсъдим някои стратегии за кодове за отстъпки, които можете да използвате, за да увеличите лоялността на клиентите си, както и най-добрите начини за тяхното прилагане.

Отстъпки за седмицата/месеца

Това са стандартни разпродажби, които насърчават търсенето. Тези продажби често се използват в края на месеца или тримесечието, за да се увеличат приходите и да се постигнат бизнес целите. В края на тримесечието или на сезона, седмичните или месечните отстъпки са фантастични за използване, особено ако трябва да разпродадете сезонни стоки, за да освободите място за нови продукти.

Промоции преди пускането на пазара

Можете да използвате оферти преди пускане на даден продукт на пазара, за да стимулирате трафика и да предизвикате интерес, докато бизнесът Ви все още е в стартова фаза. Това ще Ви помогне да превърнете новите клиенти в предани такива. Предстартовите промоции са отлични за промотиране на нови продукти или за утвърждаване на марката Ви преди откриването на магазина.

Оферти за сезона и празниците

Най-натовареното време за пазаруване с промо кодове и купони за отстъпка през годината е по време на празничния сезон, който включва Черния петък. Когато клиентите са най-нетърпеливи да купуват, специалните оферти за празниците са съобразени с времето, за да увеличат средната стойност на стоките в количката.

Отстъпка за изоставена количка

Имейл офертите за изоставена количка могат да бъдат мощна стратегия за привличане на клиенти обратно, тъй като близо 70% от всички посетители изоставят количките си. Изпращането на имейли за изоставена количка с код за отстъпка или ексклузивна оферта, може да бъде чудесен начин да компенсирате тези изгубени продажби.

Предложение за абонамент за имейл или бюлетин

За онлайн търговците на дребно създаването на списък с имейли е от решаващо значение. Шансовете Ви да превърнете посетителите в клиенти се увеличават, ако направите оферта в замяна на техните имейл адреси. Освен това получавате тяхната електронна поща, което Ви дава възможност да ги опознаете по-добре, да спечелите тяхната лоялност и да им предлагате продукти в бъдеще.

Награди за споделяне, харесване и следване в социалните медии

Разпространението на информацията е един от най-трудните аспекти на управлението на нов онлайн магазин. Даването на причина на посетителите и клиентите да препоръчат магазина Ви в своите социални мрежи, може да бъде мощна стратегия за генериране на евтини препоръки от уста на уста.

Купон за препоръка

Ако приятел или член на семейството Ви препоръча на някого, много по-вероятно е той да направи покупка от Вас. Използвайте оферти за насърчаване на препратките и се възползвайте от това. Имате възможност да предложите оферта на лицето, което прави препоръката, на лицето, което се препоръчва, или и на двете.

Отстъпка за нови клиенти

Ако Вашата марка е непозната за много потенциални клиенти, те може да не са склонни да направят покупка точно от Вас. Предлагането на специална оферта на първите посетители може да е окуражението, от което те се нуждаят, за да станат платежоспособни клиенти.

Отстъпка при минимална покупка

Ефективна стратегия за увеличаване и кръстосани продажби, за да накарате клиентите да харчат повече пари и да повишите средния размер на поръчката си, е да направите оферта въз основа на общата сума в кошницата за пазаруване. Изчислете средната стойност на поръчката през последните няколко месеца за Вашия онлайн магазин и след това стратегически предложете отстъпка или безплатна доставка за всяка поръчка, която е с 10-20 % над тази средна стойност на поръчката.

За определени колекции и продукти можете също така да предоставите отстъпки при минимални покупки. Опитайте се да добавите отстъпка за минимална покупка, ако искате да насърчите аудиторията си да се съсредоточи върху конкретна колекция.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара