Италианският певец Дзукеро пя сам на празния площад до Колизеума в Рим. Той стори това на 22 април, когато светът отбеляза за 50-и път Деня на Земята.

Дзукеро изпълни оригиналната песен „Canta la Vita“. Звездата на италианската музика написва песента заедно с фронтмена на U2 – Bono, черпи вдъхновение от “Let Your Love Be Known” – песента, която Bono посвети на една от най-засегнатите от COVID-19 страни в света – Италия. Наелектрезиращото на абсолютно празния, емблематичен за Италия площад а в Рим.

В трудните времена, през които преминаваме, тази песен е оптимистично послание за надежда за всеки, химн за живота. Уникална песен, в края на която гласовете на Дзукеро и Боно се сливат и изпращат призив към света да се обедини.

Ето какво казва Дзукеро:

“Тази песен се роди в първата фаза на извънредното положение. – разказва Дзукеро – Говорихме си с Боно и двамата бяхме много докоснати от драмата в Северна Италия. Но това, което ни удиви беше реакцията на хората, които излизаха и пееха на балконите си. Затова решихме да направим нещо, с което да подчертаем силата на музиката в справянето с трудностите. В такъв момент, можем да използваме гласовете си, за да сме по-близо един до друг, можем да съпреживяваме мигове, макар и от различни краища на света. Музиката руши стени и скъсява разстояния.”

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара