Социалната изолация, в която е намираме всички днес, ни кара все по-често да прибягваме все до дивана, на който да се излегнем и да се отдадем на четене на заинтригуващи книги или гледане на вълнуващи филми. За да ви помогнем с избора, сме ви приготвили няколко ленти, които описват живота на едни от най-великите и силни жени, които и днес остават символи на красотата, успеха и женската сила.

Жана Д`Арк (1998 г.)

Режисьорът Люк Бесон създава тази невероятната историческа драма, която ни връща в далечната 1429г., когато се води ожесточена битка за трона на Франция. Филмът ни запознава с Жана Д`Арк – младо селско момиче, което едва на 19 години ще се превърне във водач на цяла една армия, ще постигне забележителни победи, за които по-късно ще заплати с живота си. Главната роля е посветена на Мила Йовович, която по блестящ начин успява да пресъздаде образа на жената войн, която неотлъчно следва пътя, по който интуицията я води.

Кралицата (2006 г.)

Как една кралица да запази статута си, когато целият народ се обръща срещу нея? Лентата разглежда поведението на кралското семейство на Великобритания и това на новоизбрания министър-председател Тони Блеър непосредствено след смъртта на принцеса Даяна при автомобилна катастрофа в Париж на 31 август 1997 г. В този тежък  момент, кралицата и семейството й решават да се затворят в замъка Балморал. Съвсем скоро обаче това става причина английското общество да се обърне срещу тях, а за да запази позицията си, Блеър е принуден да предприеме неочаквани промени. В ролята на кралица Елизабет II влиза актрисата Хелън Мирън, която застава на кръстопът между собствените емоции и обществения дълг.

 „Елизабет: Златният век (2007 г.)

Елизабет. Златният век

Филмът представлява естественото продължение на „Елизабет I“ (1998 г.), в което наблюдаваме експлозия от емоции, които актрисата Кейт Блашет има честта да пресъздаде. Ако първият филм създава образа на едно младо и несериозно момиче, което се превръща в желязна кралица, то тази лента ни въвлича в живота на една желязна кралица, която сваля доспехите си и отново се превръща в дете веднага, щом съдбата я среща с безстрашния мореплавател сър Уолтър Райли. По невероятно изобретателен начин, лентата представя борбата на една жена да усмири любовта си, да защити империята си и да утвърди позицията си на иконичен образ в западния свят.

Коко преди Шанел (2007 г.)

Коко ШанелТова е поредната вдъхновяваща история, блестящ пример за силата на жената, взимането на съдбоносни решения и пътя към откриването на себе си. Режисьорът Ан Фонтен ни представя трудностите, с които се сблъсква Габриел, за да се превърне в един от най-великите дизайнери на световния моден подиум. Постоянният стремеж към усъвършенстване, жаждата за свобода и за доказване пред обществото, изтласкват бедното момиче във висините на модата. Историята ни разкрива и какви са жертвите, които прави Габриел в името на Шанел-иконата, наложила новия образ на независимата жена.

„Тайният живот на Мерилин Монро“ (2015 г.)

Съвсем скоро и една от най-големите български телевизии Bulgaria ON AIR, обяви, че предстои да излъчи филма, базиран на едноименния бестселър на влиятелния биограф Дж. Ранди Тараборели. Той проследява живота на една от най-мистериозните жени в шоубизнеса, превърнала се в символ на цяла епоха. В лентата, разделена на две части, за пръв път се разкрива останалата зад кулисите сложна семейна динамика, в която Монро расте и теглото, което принудена да носи през целия си живот. Филмът ни показва и какво се крие зад блясъка и известността на една от най-големите звезди на класическото холивудско кино и разплита неясните дотогава отношения на Монро с нейната биологична майка.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара