„Добрият човек се познава по усмивката на лицето. И очите му гледат усмихнато. А също и че е роден с песен в сърцето“ – това е само едно от „откритията“, до които достига мъничкият пътешественик Хипу, докато приключенства в света на сънищата.

ХипуХипопотамчето с пижамка на звездички е забавен, мил и добър приятел. А, също така е и „Суетни“! Но какво е Суетни и всеки ли може да бъде Суетни – това ще научите от новата книжка „Хипу в Света на сънищата“.

Галя Дунчева-Дара, която преди две години изпрати сладкото хипопотамче на околосветско пътешествие, днес си има помощник – Сева Ники.

Важно беше, защото да съпровождаш мъничкия Хипу си е работа отговорна и малко мистериозна, затова двете много внимателно преведоха своето геройче през чудното му ново пътуване, чак до гората в Края на света на сънищата. По пътя си Хипу се среща със стари и намира нови приятели, запознава се с магичните пухита, които го научават да пие песни; разбира кои са страшилите и че те не са толкова страшни, а че тъмното помага да…

Ох, за малко да издададем и една от Трите големи тайни на сънищата, които са скрити между страниците на новата книжка за малкия пътешественик.

Още много неща ще научи Хипу и ще пее, и ще танцува, ще лети и ще плава сред синята мъгла на съня… И всичко това, без да става от креватчето си (е, един-два пъти ще падне, но кой от нас не е падал от леглото си?) Хипу оживява за вас и благодарение на чудните илюстрации на Елена София, която не пести златните си боички, за да направи приключенията да заблестят. И тогава разбираш, че тъмното не е чак толкова … тъмно.

Хипу е и хитър! Днес, когато целият свят е в карантина, с помощта на издателство „Потайниче“, хипопотамчето пак намери начин да влезе в дома ви. Приключенията на Хипу в света на сънищата са разказани с помощта на специално разработен шрифт, който улеснява четенето и на деца с дислексия. Приемете Хипу с песен в сърцето и с усмивка на лицето! А ние ви обещаваме чудно забавление.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара