Информационна линия в помощ на пациентите с хронични заболявания стартираха VIVACOM и Националната пациентска организация. Телекомът обезпечава обажданията да са безплатни в периода на извънредното положение, а платформата за обслужване на линията се предоставя в партньорство с CallFlow.

Лекари-доброволци от различни специалности ще консултират безплатно на телефон 0800 14 515 в работни дни, между 9.00 и 18.00 ч.

Пациенти с хронични заболявания ще имат възможност да получат информация от експерти в ендокринологията, кардиологията, онкологията, инфекциозните болести и др. Има възможност и за връзка с психолог, с когото да обсъдят тревожността или притесненията си в извънредната ситуация. Повече информация за специалистите, които приемат обажданията, може да бъде получена на информационния портал на НПО за пациенти в условия на COVID- 19 – www.covid.npo.bg.

Дистанционното консултиране ще допринесе за продължаване на лечението на пациентите с хронични и животозастрашаващи заболявания, въпреки наложените ограничения на придвижването и физическите контакти. Така те ще получат навременна и специализирана информация във връзка със заболяването си и ще получат отговори на всички здравни въпроси, които ги вълнуват като се сведе до минимум вероятността хората с хронични заболявания да се срещнат с вируса.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара