Премиерът Бойко Борисов разпореди организация за отварянето на търговските обекти от понеделник, съобщиха от пресцентъра на правителството. Заповедта ще бъде издадена от здравния министър по-късно днес.

Решението е било взето след среща с представители на големи търговски обекти тип и на Българската ритейл асоциация. На срещата са участвали и здравният министър Кирил Ананиев, министърът на икономиката Емил Караниколов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

„С колегите от икономиката, здравеопазването и щаба последните 2 седмици работим по темата с много дискусия, с много медицински аргументи и се надяваме да отработваме въпросите един по един. В много от държавите в момента се говори за разхлабване на мерките, а в България някои от търговските обекти въобще не бяха спирани“, казал Борисов.

На срещата били обсъдени детайлно условията, при които да бъде възобновена дейността на моловете предвид борбата с разпространението на COVID-19 у нас. Изтъкнат бил също приносът на бранша за българската икономика, което налага въпроса за рестартиране на дейността му.

Премиерът отбелязал и, че е задължително да продължи да се спазва балансът между постепенното възстановяване на нормалния икономически живот и осъществяването на противоепидемичните мерки с цел максимална защита на здравето на българските граждани.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара