И раят може да изглежда ад, ако този рай е непознат и се възхищавате само на ябълките по дърветата му отвън… Така Анна Ермолова празнува четирийсетия си рожден ден. Външно за нея всичко е наред: съпругът й се занимава с бизнес, тя самата издава изискано и популярно списание, зрелият й син я обича и уважава.

Всъщност Анна отдавна се е сблъсквала с проблема на много жени, които психолозите наричат ​​„жертви на ранен брак“: съпругът й има друго семейство, и дъщеря му расте в това семейство… Как да се държиш в такава ситуация? Кое е по-добре – да продължиш да живееш със съпруга си под един покрив или да си сама?

Анна намира отговора на този въпрос неочаквано, решавайки да разследва историята на семейство Ермолови. Указанието е

в дневника на жена,

живяла в апартамента им преди много години…

Втората линия в романа се случва в следреволюционно време. Красивата бунтарка Ася и Константин, който, макар и да не се е присъединил към партията, никога не биха се срещнали, ако не се бяха установили в това жилище в центъра на Москва. И това беше любовта, но и истинска трагедия.

Авторката преплита два слоя от времето – съдбите на своите герои от настоящето и миналото. Тя показва как ужасният акт на предшественик, извършен в далечното минало, е повлиял на живота на неговите потомци, които е трябвало да изкупят старите грехове с прошка и любов.

Една душевна житейска драма.

История за нещастната любов, предателството на любимия човек, мъдростта и търпението. За привързаността, за живота – емоционално опустошен и наситен. За жертвеността, подвига и разкаянието.

Анна Берсенева (Татяна Сотникова) е родена през 1963 г. в гр. Грозни. Завършила е журналистика в университета в Минск, а след това аспирантура по теория на литературата в Литературния институт „А. М. Горки” в Москва. Работи в жанра на

интелектуалната проза

и любовните романи, автор е на литературни статии, както и на монографии за Маяковски и Чехов. По мотиви от нейните книги са заснети голям брой филми. Общият тираж на творбите й надхвърля три милиона копия.

Книгата може да бъде закупена от сайта на издателство „Авиана“ (Бургас) www.avianabg.com.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара