На 1 и 2 октомври от 19:00 часа Музикалният театър открива новия си сезон с „ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ:Подари мечта!“ Завладяващ кан-кан, елегантен валс и бурен чардаш са само част от танцовите номера в него. Музикалният театър предлага бляскав спектакъл за своите почитатели, съизмерим със световните образци в жанра.

„С този спектакъл искаме да покажем на публиката, че с качествата си нашата балетна трупа и солистите на театъра, по нищо не отстъпват на своите колеги от сцените на прочутите „Лидо” и „Мулен Руж””- казва хореографът Татяна Янева, която е и режисьор на спектакъла заедно с Александър Мутафчийски.

”Носете си удобни обувки! Ще танцуваме!”,

приканват от театъра. В края на опертното вариете артисти и публика ще танцуват заедно в зрителната зала със световния хит Jerusalema, превърнал се в послание на надеждата във време на пандемия. Музиката и танцът могат да обединят хората, затова и надсловът на спектакъла на Музикалния театър е „Подари мечта!”.

Разказът за съдбата на един уличен музикант е в основата на приказно-фантастичения сюжет, посветен на вярата, че всяка мечта и копнеж по красивото са постижими, стига да подадем ръка на човека до себе си. В ролята на Уличния музикант е Крис Методиев, част от балета на Музикалния театър и популярен стрийт-танцьор.

Музикалният театър посвещава на всички свои зрители оперетното вариете с убеждението, че за краткото време в театъра можем да превърнем света в едно по-добро място за живеене. Обединяващ виталността на оперетния жанр и зрелищността на вариетето, спектакълът обещава на зрителите си феерично светлинно зрелище с много танци, любими мюзикълни песни, поп-хитове, акробатични номера и циркови илюзии.

В оперетното вариете ще прозвучат едни от най-големите хитове на Елтън Джон,Кристина Агилера, Шер, Ванеса Паради в съпровод на Оркестъра на Музикалния театър с диригент Людмил Горчев. Те ще бъдат изпълнени от солистите Людмила Козарева, Християна Лоизу, Десислава Николова, Владимир Грудков, Александър Панайотов и Денко Проданов.

За почитателите на илюзиите и магичното изкуства, специално за Музикалния театър илюзионистът StarBoy Ayvon ще ни въвлече в големия „трик” на левитацията. А професионалната акробатична трупа „Тапиа”, която участва и в друго заглавие на театъра „Принцесата на цирка”, ще представи спиращи дъха номера на сцената.

Оперетното вариете „Подари мечта!”

е със специалното участие на популярна сред младежите стрийт денс група, в която се изявява и солиста на Балета Крис Методиев.

За блясъка на вариетето ще допринесат и атрактивните костюми с много пера и пайети на художника Яна Дворецка, както и ефектната мултимедия на Иван Липчев. Сценографията е дело на Пеньо Пирозов.

„Имаме с какво да изненадаме нашата публика“ – категоричен е директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова. “На 1 и 2 октомври отваряме врати за зрителите с оперетно вариете. Това е

една много различна програма,

която, ако има успех, ще стане репертоарна в нашия афиш. На 30 и 31 октомври е първата премиера за новия сезон на българския мюзикъл „Ухание на пури и джаз“ по „Великия Гетсби“ с режисьор Бойко Илиев. Музиката на композитора Сашо Младенов е написана специално за Музикалния театър” – отбелязва още Арсенова.

Очаквайте на 1 и 2 октомври от 19:00 часа откриването на новия сезон 2021/2022 на Музикалния театър със спектакъла „ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ: Подари мечта”. Билетите са в продажба на сайта https://tickets.musictheatre.bg/bg/calendar/2021-10 и на касата на театъра (тел. 02/ 943 19 79). Музикалният театър продължава да работи при 50% посещаемост и стриктно спазване на всички мерки за безопасност.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара