Кулинарният канал 24Kitchen ще отбележи Международната седмица на глухите хора (20-26 септември) със специален епизод на предаването „Бон Апети“ с превод на жестов език. Зрителите ще могат да гледат кулинарното шоу на 24 септември от 11:30 ч., както и повторението в 16:30 ч.

„Ангажирани сме да подкрепяме създаването на една по-приобщаваща среда и да осигуряваме равни възможности за представителите на различни социални групи. Именно затова сме щастливи да се включим в

Международната седмица на глухите

хора тази година с редица активности, сред които и епизод с жестов превод на едно от най-успешните предавания по 24Kitchen – „Бон Апети“, заяви Ирина Тотова, вицепрезидент и генерален мениджър на Disney за Балканите.

Инициативата се реализира в партньорство с фондация „Заслушай се“, която от години работи за осигуряването на по-добри възможности за глухата общност в България.

„Вече сме си партнирали с Disney по редица проекти в България и сме щастливи, че можем да продължим сътрудничеството си по време на Международната седмица на глухите. Чудесно е, че едно от най-обичаните предавания по 24Kitchen ще бъде излъчено с превод на жестов език и ще е достъпно за глухата общност. Това е много добър начин да

популяризираме жестовия език

и в същото време е още една малка, но важна, стъпка към пълноценното включване на глухите хора в обществото ни“, коментира Ашод Дерандонян, основател на фондация „Заслушай се“.

В специалния епизод на „Бон Апети“ водещите Лора и Стоян отново ще отведат зрителите на вълнуващо пътешествие в света на вкусната храна. То започва с рецепта за хумус от тиква, който е изключително подходящ елемент в балансираното есенно меню. Любимият кулинарен тандем ще покаже и как се приготвя патешко магре с портокалов сос. Накрая Лора и Стоян ще разкрият тайната на уникалната „Празнична торта на Рапунцел“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара