Авторът на „Най-доброто лекарство сте вие“ д-р Фредерик Салдман се завръща с нова книга, която може чувствително да облекчи живота ви на фона на нестихващата пандемия. От всичко споменато в „Лекар сам на себе си“ ще отсеете онова, което влияе най-добре на самите вас. Д-р Салдман предупреждава, че съветите в книгата не отменят консултацията с общопрактикуващия ви лекар или с лекар от друга специалност.

С „Лекар сам на себе си“ д-р Салдман отправя примамливо и изненадващо предложение. Предава ви пилотажа на собственото ви здраве. Как? Много просто: като ви учи да използвате многобройните инструменти, с които да си помагате сами. Първата част на книгата засяга проблемите, свързани с излишните килограми и диетите. Наднорменото тегло се отразява пагубно на сърцето и на артериите, които захранват мозъка, защото изисква от сърцето да работи още по-усилено, за да захрани тялото с обогатена с кислород кръв. Рискът от инфаркт на миокарда или от мозъчен инсулт се покачва стремглаво. Д-р Салдман препоръчва т.нар. интервално гладуване, което позволява да открием биологичния си ритъм и да се храним според истинските си нужди. Втората глава е посветена на репродуктивното здраве, сексуалните дисфункции и пълноценния секс. Третата се отнася за скритите огнища на микробите, които предизвикват болести. По-нататък авторът обръща специално внимание на физическата активност и нормалната мозъчна дейност, борбата с безсънието и ранното диагностициране на различни заболявания.

Уважаван кардиолог и експерт по здравословно хранене с международна известност, д-р Фредерик Салдман има в актива си набор от бестселъри и любопитни медийни изяви. Книги като „Вашето здраве е във вашите ръце!“ и „Най-доброто лекарство сте вие“ са вдъхновени от срещите му с пациенти, разказващи за болестите си като за феномени, които не зависят от собственото им поведение. Именно това мотивира д-р Салдман да адресира посланието си към по-широка публика. Целта му е да докаже, че здравето ни е в нашите ръце, че „вътрешният учител на всеки един от нас е създателят на идеалната хармония“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара