От 27-ми септември ще настъпи последния за тази година период на ретрограден Меркурий, който ще продължи до 19-и октомври. Събитието ще се развива между 27 и 10 градуса, в знак Везни.

Меркурий е планетата, която описва начина ни на мислене, говорене, изразяване и свързване с околния свят.

Сайтът на астролог Венета Матева

Изборът на Меркурий да ревизира дома на знак Везни ни дава време и възможност да се обърнем към себе си, по темите свързани с любовта, партньорството, компромиса, разбирането, приемането и баланса между аз и ти.

Сега е моментът да помислите къде и в какво проявявайки категоричност сте били крайни и несъобразителни. Къде предпочетохте да сложите точка, вместо запетая? Къде поставихте многоточие и не довършихте разказа си? Ако имате нужда от промяна и решение на ситуация, по която изпитвате тъга, вина и неудовлетвореност, сега е времето за поправка.

Покажете отношение с дребни жестове и потърсете свързване. Имайте смелост и направете малка, но уверена крачка. Покажете, че нещо или някой ви е важен. В личен план просто и кратко пожелайте хубав ден или спокойна нощ. Сложете лайк, дайте усмивка и топлина.

В професионален план изпратете мейл, поискайте среща и в уютна атмосфера потърсете ново разглеждане на бъдещите ви проекти и съвместната работа. Оправдайте се с ретроградния Меркурий и още преди срещата потърсете насрещна информация дали всичко се движи по план.

В този период избягвайте да подписвате важни документи и не стартирайте нови дела. Възможен е хаос в комуникациите, пощите, техниката и транспортните средства. Бъдете по-внимателни и пазете личните си вещи. Децата ще бъдат по-разсеяни и нервни, проявете разбиране и търпение към тях. Не купувайте нови стоки, особено свързани с техниката. Отложете ремонта на колата си за друг период. Шофирайте внимателно! Бъдете търпеливи и използвайте времето за рутинни занимания.

Сега е моментът да се върнете към недовършени проекти и поправяне на допуснати в миналото грешки. Ако нещо е било неразбрано или направено не както трябва, сега се вгледайте добре и ще видите начин да го направите по-добре.

Сега можете да прозвъните обявите за работа, по които сте кандидатствали и нямате обратна връзка. Периодът е благоприятен за връщане на стари дългове и изясняване на отношения, които са били отлагани във времето. Всичко, което правите, като продължение на създадена вече ситуация е подходящо.

Периодът на ретроградност няма да засегне родените при ретрограден Меркурий, защото те умеят да се справят с тази енергия. Същите могат спокойно да продължат делата си, но все пак да имат предвид, че са заобиколени от хора, на които фазата на ретроградност влияе.

Най-силно това ретроградно движение на Меркурий, като желание за подреждане и довършване, ще бъде усетено от всички Близнаци, Лъвове, Везни, Стрелци и Водолеи. Действайте! Време е да сложите ред и да постигнете яснота в стари ситуации и дилеми.

Трудности и хаос ще срещат родените под знак Овен, Рак и Козирог. Ще става каквото трябва да стане. Оставете хаоса да подреди по най-добрия начин делата ви. Бъдете сигурни, че това което се случва е най-доброто за вас.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара