Учебна игра, популярна във Виенския университет като Симулацията, завършва трагично за сириеца Далил Заид.

Тя се оказва съдбовна и за участниците в нея – професора по литература Емил Лазар, дъщеря му Кая и студента по архитектура Зоран. Турбуленциите от събитието отзвучават дълго и достигат до различни места по света, като засягат дори хора, които не са присъствали в аудиторията.

В търсене на истината за фаталния ден Симулацията се повтаря години по-късно. Новата игра е разгърната в трилогия, която ще отведе участниците до разкрития за житейското призвание, невъзможната любов, вината и изкуплението.

Паулина Георгиева е позната като автор на разкази, публикувани в „Жената днес“ и други медии и отличени в литературни конкурси. Текстовете ѝ изследват невидимите страни на човешката душа и ситуациите, които преобръщат живота. Историите, които разказва, изненадват читателя с неочакван край. Психологическата драма „Симулацията“ е първият ѝ роман.

Авторката е носител на: Голямата награда на V националeн литературен конкурс  „Атанас Липчев“, 2019; Специалната награда на литературния конкурс „Кутия с неизпратени писма“, организиран от Клуба на дейците на културата „Нов живец“ – Атина, 2019; Отличие в националния конкурс за кратък разказ „Тетрадката“, 2019.

Възпитаник е на НГДЕК „Константин Кирил Философ“, магистър по история към Софийския университет „Св. Климент Охридски“, сертифициран коуч към Института за интегрална психология.  Водещ обучител е в международната програма за обучения на лидери с помощта на коне HorseDream. Завършила е курс по творческо писане на Фондация „Елизабет Костова“. По професия е корпоративен ловец на глави.

Симулацията“ е от книгите, в които Словото е на фокус – то е и тъкан, и образ, и смисъл на романа. То е и в началото, и в края на историята – многопластово изследване на човека като наблюдател и създател. Трима души разказват в различните си роли една и съща случка, за да помогнат на читателя да открие, че няма нищо по-важно от обичта и съпричастието.

Модерен като структура и базисен като послание, романът „Симулацията“ предлага нов поглед към създаването и преосмислянето на историите, с които човек измерва живота си.

Силвия Недкова, литературен публицист

„Симулацията“ е  многопластова история, разказана увлекателно и с въображение. Тя провокира както ума, така и сърцето, и държи в напрежение до самия финал. Читателят се впуска в игра на чувства и мисли, проследявайки събитията, предизвикани от упражнение по творческо писане във Факултета по литература на Виенския университет. Авторски дебют, зареден с голям потенциал, „Симулацията“ носи свежия въздух на съвременен европейски роман.

Мира Баджева, редактор и издател

Заповядайте на представянето на дебютния роман на Паулина Георгиева „Симулацията“ на 29.11. (вторник) 2022 г. от 18,30 ч. в Литературен клуб „Перото“. Входът е свободен. 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара