Ред е на принцесата на Норвегия да открие любовта. Това обаче не е толкова лесно, когато цялата държава е вперила поглед в теб и следи всяка твоя грешка. Около това се завърта сюжетът на романа „Принцеса Маргрете“. История за това, че дори принцесите имат право на грешки.

Поредицата „Royalteen“ (филмирана с успех от Netflix) се състои от романи, всеки от които може да бъде прочетен самостоятелно, защото има свой сюжет и главните герои са различни във всяка от книгите. Преди година на български се появи „Наследникът“, в който престолонаследникът се влюбва в обикновено момиче, криещо стъписваща тайна. Сега идва втори роман, в който главен герой е неговата сестра близначка.

Принцеса Маргрете е притеснена, че тайната ѝ от бала за Хелоуин ще излезе наяве и това ще влоши отношенията ѝ с всички, както и имиджа на кралското семейство, което има все повече проблеми.

Самотна и объркана,

Маргрете се впуска в търсене на истинската любов,

но за да намери своя принц, тя трябва първо да целуне няколко жаби.

Авторките Анне Гюн Халворшен и Ранди Фюлехауг имат солиден опит в популярно списание, както и в литературата, но за пръв път обединяват усилията си заедно да напишат тази поредица, адресирана към младите читатели, но същевременно успешна и сред всички възрастови групи.

Книгите са написани в наистина увлекателен стил и е невъзможно да не се оставиш да бъдеш запленен от сюжета. Но сред всички забавления е скрито ясното послание, че животът никога не е съсипан, дори ако изпаднеш в трудна ситуация. И че е важно да бъдеш себе си, да се облягаш на собствените си разбирания, а не на тези около теб.

„Принцеса Маргрете“ е

история за драмата на една тийнейджърка,

която е натоварена с твърде голяма отговорност. Принцесата трябва да е винаги перфектна, но тя също иска да опита от живота и се притеснява да не изостане, затова бърза да открие своя мечтан принц. Маргрете се впуска в търсене на истинската любов, докато преживява предателство и изнудване, остава съвсем сама и върви по опасния път към зависимост.

Една великденска ваканция в планината с датското кралско семейство, и най вече с датския престолонаследник, може и да оправи нещата. Но тогава започват да излизат нови семейни тайни, а Маргрете ще открие, че някои хора не са това, за което винаги ги е мислила.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара