Аполония ще зарадва и тази година кино феновете с богата филмова програма от български продукции. В Лятното кино в Созопол ще бъдат прожектирани едни от най-популярните български заглавия за 2022-2023 г.  – „Чалга“, „Моралът е доброто“, „Шекспир като улично куче“, „Ваклуш“ и други. Билети за всяка една кино прожекция от афиша на Аполония могат да бъдат закупени от Eventim.

Режисиран и продуциран от Мариан Вълев, „Чалга“ е първият български филм, заснет изцяло с мобилен телефон и най-гледаното българско заглавие в кината за 2023 г. с над 110 хил. зрители до момента ( oанни на NEW AGE MEDIA BULGARIA за периода януари – юли 2023 г.). Той е с участието на обичани български актьори като: Любомир Нейков, Диляна Попова, Димитър Рачков, Кръстю Лафазанов и Виктор Калев. Драмата проследява историята на двайсетгодишно момиче и хвърля светлина върху българската поп култура, а нестандартният метод на заснемане провокира интереса на хиляди зрители. „Чалга“ ще може да бъде гледан на 2 септември от 20:00 ч. в Лятното кино в Созопол по време на тазгодишното издание на Аполония.

„Моралът е доброто“

е български документален филм от 2022 г., вдъхновен от живота и дейността на известния юрист, интелектуалец и общественик доц. д-р Кристиан Таков. В първите два месеца след премиерата му филмът достига до повече от 11 хиляди зрители в цялата страна, превръщайки го в културен феномен за миналата година и най-гледания документален филм на голям екран в последните години в България. „Моралът е доброто“ ще бъде прожектиран на 29 август от 20:00 ч. в Лятно кино Созопол.

Друга интересна филмова продукция, която е част от кино програмата на Аполония 2023, е „Шекспир като улично куче“ с участието на Захари Бахаров. Режисирана от Валери Йорданов, драмата разказва за трима младежи, законите на улицата и синовния дълг. Попадайки в неочаквани ситуации, те осъзнават, че всяко едно решение, което вземат, може да промени живота им завинаги.

Освен с „Чалга“, „Моралът е доброто“ и „Шекспир като улично куче“, Аполония ще срещне публиката с българските филми „Добрият шофьор“ с участието на Малин Кръстев, „Васил“ с Иван Бърнев, „Една провинциална болница“, „Отскубнати до корен“, „Ваклуш“ и „Анна“.

Празници на изкуствата Аполония за поредна година обединяват кино, литература, музика и изкуство, като по този начин програмата от културни събития предоставя по нещо за всеки.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара