Всеки иска да изглежда добре, особено когато става въпрос за неговата коса. С течение на времето, жените често се изправяме пред предизвикателството как да се подмладим и да поддържаме младежкия си вид. И докато правилната прическа е съществена част от това усилие, цветът на косата играе също толкова важна роля.

Кои цветове на косата подмладяват външния вид?

Освен че ви дава възможност да се изразите, подходящият цвят на косата има също и подмладяващ ефект. Визията може да бъде преобразена, ако изберете правилния нюанс:

  • медено и карамелено – тези топли и светли нюанси придават на косата свежест и живот. Особено подходящи са за жени със среден до тъмен тен;
  • русо – деликатността на русото може да озари лицето и да прикрие следите от възрастта;
  • кестеняво със светли кичури – комбинирането на тъмно кестеняво със светли кичури може да внесе дълбочина на прическата и да подчертае характерните черти на лицето.

Изборът на правилния цвят боя за коса, според експертите от онлайн магазин beautymall.bg, може значително да подмлади и освежи вашата визия.

Кои от тях да избягвате?

Докато някои цветове може да ви подмладят, други ще ви направят да изглеждате по-възрастни.

Например, крайностите може да направят лицето бледо или да подчертаят несъвършенствата на кожата. Затова прекалено светлите или тъмни нюанси не се препоръчват, ако целите да се подмладите.

Едноцветните тонове без дълбочина също спадат към палитрата, която е добре да избягвате. Без преливане или контраст, външният ви вид може да се приеме като еднообразен и безжизнен.

Как да изберете: Съвети от стилисти

Всяка жена има уникална форма на лицето, тен на кожата и стил. Затова, най-добре е да се консултирате с професионалист преди да решите да направите радикална промяна за подмладяване чрез цвета на косата. Ето няколко съвета от експертите относно основните правила за избор:

  • запазете природния си тен – хората със студен тен обикновено имат розови, синкави или лилави подтонове на кожата. За тях препоръчителни са сребристите, пепелните или синкавите нюанси. От друга страна, тези с топъл тен, характеризиращ се с жълти или златисти нотки, биха изглеждали страхотно с карамелени, медени или златисти нюанси;
  • помислете за формата на лицето си – различните цветове може да подчертаят или да скрият особеностите на външния ви вид. Например, светлите нюанси подчертават очите и удължават формата на лицето, докато тъмните придават контраст и дълбочина;
  • пробвайте преди да боядисвате – използвайте временни продукти за боядисване на косата, като спрейове или оцветяващи шампоани, за да тествате нови идеи. Може дори да използвате виртуални приложения, където директно да видите дали кое ще ви отива.

Изборът на правилния цвят на косата може да има значителен ефект върху това как изглеждаме и се чувстваме. С правилните съвети и насоки от стилистите, всеки ще намери идеалния, който да подчертае неговата младежка визия и да му придаде допълнителна увереност.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара