В края на октомври на български език ще излезе и третата рисувателна книга на шотландската художничка Джохана Басфорд, автор на бестселърите „Тайната градина“ и „Омагьосанта гора“.

lost ocean collage

Новото заглавие е „Изгубен океан“, а премиерата на българското издание ще бъде на 27 октомври, когато книгата излиза в цял свят.

„Изгубен океан“ разкрива тайнствени дълбини, където са скътани коралови градини, чудати морски обитатели и отломки от потънали кораби. Страниците й са приютили безценни съкровища – детайлни илюстрации, които подмамват читателя да ги оцвети, като развихри въображението си.

meduzi izguben okean

За Коледа пък всички почитатели на оцветяването ще се изправят пред ново креативно предизивикателство – да създадат сами коледните си картички, защото освен „Изгубен океан“, Софтпрес ще издаде и двете колекции с пощенски картички по първите книги на Басфорд.

izguben okean oktopod

Книгите с картички „Тайната градина“ и „Омагьосаната гора“ съдържат по 20 от най-красивите и предпочитани дизайни от съответното издание и ще бъдат отпечатани на подходящ плътен картон. Всичко, което трябва да направите е да оцветите илюстрацията в предпочитаните от вас цветове, да залепите марка и надпишете адрес, и да я изпратите на любим човек.

basford 3

Джохана Басфорд е Първата дама на новото поколение създатели на арт книги, а новаторският й стил преобрази завинаги книжната индустрия. „Тайната градина“ и „Омагьосаната гора“ промениха смисъла на думите арт терапия, рисуване за релаксация и книги за оцветяване и се превърнаха в световен феномен с многомилионни тиражи.

Една от първите илюстрации от „Изгубен океан“ може да бъде свалена от сайта на авторката като подарък за верните почитатели на адрес: http://bit.ly/LostOceanColourSheet.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара